Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η Λυδία Φωτοπούλου επιστρέφει στην κοιτίδα της

Μετά από 8 χρόνια επιστρέφει η σπουδαία ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου στο Κ.Θ.Β.Ε. για να ερμηνεύσει τη «Μάνα Κουράγιο». Τον Οκτώβριο θα πρωταγωνιστήσει στο εναρκτήριο έργο της Ε.Μ.Σ. «Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία του Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς.




Ας σημειωθεί ότι φέτος κλείνουν 41 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Λυδίας Φωτοπούλου στο Κ.Θ.Β.Ε. Η τελευταία της εμφάνιση σε παραγωγή του Κρατικού ήταν το 2008 στον ΟΡΕΣΤΗ του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σλόμπονταν Ούνκοβσκι.

Η Λυδία Φωτοπούλου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Από 1975 έως το 1991 συνεργάστηκε με το Κ.Θ.Β.Ε., όπου ερμήνευσε ρόλους, κυρίως, του κλασικού ρεπερτορίου. Το 1992 άρχισε η συνεργασία της με το Θέατρο Αμόρε, την Πειραματική Σκηνή της ''Τέχνης'' και το Εθνικό Θέατρο σε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Τηλεόραση: 'Ψάθινα καπέλα' της Μ. Λυμπεράκη και 'Το 10' του Καραγάτση.

Για την ερμηνεία της στη «Νόρα» του Ίψεν τιμήθηκε με το Βραβείο Κοτοπούλη και με το βραβείο κοινού Αθηνοράματος για το «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Πιραντέλλο. Είναι ιδρυτικό μέλος του ''Θεάτρου 9 και κάτι'' (2004).

Πηγή: cityportal.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system