
«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» είναι ο υπότιτλος των Times που 'αναγορεύει' τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό.
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48), με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας που βρίσκεται στο νούμερο 14.
«Οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, με τον άφθονο φοιτητόκοσμο, αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο.
Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές», γράφει η αμερικάνικη εφημερίδα.
Πηγή: parapolitika.gr