Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Νυχτερινή πεζοπορία στον Όλυμπο με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο


Η φημισμένη και όχι άδικα ¬ πανσέληνος του Αυγούστου έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει: είναι συνήθως «έγχρωμη». Ειδικά λίγο μετά την ανατολή της αλλά και προς τη δύση της, όταν αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας.
«Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που το αυγουστιάτικο φεγγάρι φημίζεται για την ομορφιά του» «Επειδή η Σελήνη τον Αύγουστο όταν μεσουρανεί, δεν φθάνει πολύ ψηλά πάνω από τον ορίζοντα, το φως της φθάνει σε εμάς διατρέχοντας μεγαλύτερο πάχος ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα να απορροφάτε το κυανό τμήμα του χρώματός της και να φθάνει στα μάτια μας πιο έντονο το κόκκινο. Η φύση δηλαδή μάς απατάει για το χρώμα της Σελήνης». 

Πόσο καιρό έχετε να δώσετε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να χαλαρώσει ή να ονειρευτεί υπό το σεληνόφως; Να απολαύσετε μια βραδινή πεζοπορία μακριά από τους προβολείς της πόλης; Να «ταξιδέψετε» στο άπειρο με όχημα τον φυσικό μας δορυφόρο; Η πανσέληνος του Αυγούστου είναι ίσως μια από τις πιο κατάλληλες ευκαιρίες. Το βράδυ αυτό προσφέρεται για λίγο περισσότερο ξενύχτι ¬και μια εκπληκτική ανάβαση στο βουνό των Θεών. 

Μπορεί η θεά Εκάτη (Σελήνη) να ανήκει στη μυθολογία, το Αυγουστιάτικο «ολόγιομο» φεγγάρι όμως υπάρχει και θα «κόβει» βόλτες στον ουρανό μας όλη νύχτα κάνοντας μαγικά τα βήματα μας. 

Πρόγραμμα.

-18 Αύγουστου 2016
Συνάντηση στο Λιτόχωρο στις 19.00μμ
Νυχτερινή ανάβαση στο οροπέδιο των Μουσών από Γκορτσιά (Διασταύρωση) με ενδιάμεση στάση στο καταφύγιο της Πετρόστρουγγας (ή και διανυκτέρευση για όσους δεν επιθυμούν να συνεχίσουν μέχρι το οροπέδιο.

-19 Αυγούστου 2016
Ξύπνημα αργά… πρωινό, και στη συνέχεια κατάβαση για να ενωθούμε με την υπόλοιπη ομάδα και να επιστρέψουμε όλοι μαζί.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο +30 6986501087 email :anania.x@gmail.com

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system