Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Η China Town επεκτείνεται στα «ανατολικά»


Η China Town μέχρι πρότινος βρισκόταν στην περιοχή του Βαρδάρη, μέχρι που μικρές επιχειρήσεις άρχισαν να ανοίγουν και σε άλλες περιοχές, όπως στην Περαία, το Ρετζίκι, τη Χαριλάου, αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η μετατροπή της Εθνικής Αντιστάσεως στα όρια με τη Β. Όλγας σε περιοχή με κινέζικα καταστήματα.


Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι τόσο οι ίδιες οι κινέζικες επιχειρήσεις, όσο η περιοχή στην οποία επεκτάθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, στην Εθνικής Αντιστάσεως, έναν από τους πιο κομβικούς και κεντρικούς δρόμους της πόλης, μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης, θα έβρισκε κανείς μεγάλες αντιπροσωπείες εταιρειών, σχετικές με έπιπλα, είδη σπιτιού, ή ακόμη και αυτοκινήτων. Μετά το 2010, ωστόσο, οπότε και η κρίση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, οι περισσότερες από αυτές τις μεγάλες αντιπροσωπείες έβαλαν λουκέτο, με αποτέλεσμα να χάσει την εμπορική της δύναμη η μεγάλη οδός.

Τον τελευταίο χρόνο, λοιπόν, παρατηρείται μία επέκταση της China Town στα ανατολικά και, πιο συγκεκριμένα, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου ανοίγουν οι κινέζικες επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη. Υποθέτουμε πως μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η μεγάλη πτώση των ενοικιών, αφού πολλά καταστήματα από αυτά έμειναν ξενοίκιαστα για χρόνια. Επίσης, το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα δόκιμο για μία τέτοια επιχειρηματική κίνηση, αφού στο συγκεκριμένο σημείο, δεν υπάρχουν πλέον μεγάλα καταστήματα, τα οποία θα προέβαιναν σε μεγάλο ανταγωνισμό με τις κινέζικες επιχειρήσεις. Οι κινέζικες επιχειρήσεις με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, όχι μόνο στην ένδυση, αλλά και στα είδη σπιτιού, δίνουν την ευκαιρία που ψάχνουν οι κάτοικοι της περιοχής για αγορές, εξαιρετικά προσιτές.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system