Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

PokemonGo: η δικαίωση των Gamers

Θέλοντας να πιάσω το θέμα μόνο επιφανειακά καθώς έχει εξαντληθεί τον τελευταίο καιρό από πολλούς άλλους και σίγουρα πιο έμπειρους σε κοινωνικά φαινόμενα αρθρογράφους, θα ήθελα να αναφερθώ, σε αυτό που πιστεύω ότι πραγματικά προσέφερε το “Pokemon Go”.
Τα βιντεοπαιχνίδια, όπως η ροκ, το μέταλ, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και κάθε τι νέο αντιμετωπίζονταν στην εποχή τους, με πολύ σκεπτικισμό κυρίως από τους παλαιότερους αλλά όχι μόνο. Όμως, όπως «τα παιδιά» δεν παίρνανε ναρκωτικά παλαιότερα γιατί ακούγανε Ροκ έτσι και σήμερα δεν μπορούμε να ρίξουμε τις ευθύνες στα ηλεκτρονικά για την «αποβλάκωση» της νέας γενιάς.

Παρότι και άλλοι παράγοντες έχουν βοηθήσει στην σταδιακή αποδοχή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, το Pokemon Go ήταν το πρώτο που απαίτησε από τον χρήστη να φωνάξει ουσιαστικά το ότι παίζει. Απαίτησε από τον gamer να βγει στον δρόμο και να δηλώσει τι κάνει. Και τελικά μάντεψε τι; Ήμασταν πάρα πολλοί. Και ναι, προφανώς όταν στο Warcraft ήμασταν Online 10εκ. χρήστες, δεν έπαιζαν μόνο 2-3 περίεργοι αλλά όλος ο κόσμος. Αλλά κανείς δεν έβγαινε στον δρόμο να το φωνάξει και πολλοί το κρύβαμε.

Ζούμε στην εποχή που τα τουρνουά του League of Legends δίνουν έπαθλα 10 εκατομμυρίων, ο μεγαλύτερος celebrity του youtube με χαοτική διαφορά συνδρομητών από τον δεύτερο είναι gamer και κολλέγια στην Αμερική δίνουν υποτροφίες για τις ομάδες e-sport που έχουν. Δέξου ότι και εσύ σπαταλάς τον χρόνο σου σε κάτι ανούσιο, σταμάτα να κρίνεις τους άλλους και βασικά ξεκίνα κανένα game και εσύ, να στρώσεις.




#opinion του Youtuber Andreas Batsilas

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system