Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη - Β. Σποράδες: ενδεχόμενο διατήρησης όλο το χρόνο

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις βόρειες Σποράδες ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου 2016 και φάνηκε πόσο εξυπηρετική ήταν, αφού η πληρότητά της ήταν διαρκής κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με σκοπό να σκεφτούν οι αρμόδιοι τη διατήρηση της γραμμής κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.


Για σήμερα, λοιπόν, Παρασκευή 5 Αυγούστου ορίστηκε η συνάντηση στη Σκόπελο, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα διατήρησης της γραμμής για όλο το χρόνο και στην οποία θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μαζί με τους Δημάρχους Σκιάθου, Σκόπελου, Αλοννήσου.

«Η σύνδεση εξυπηρετεί όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και συνολικότερα την κίνηση στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα και ταχύτερα μέσω αυτής της σύνδεσης, που διαρκεί τρεις ώρες, παρά από την Αθήνα. Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι ακόμη και οι προμήθειες των νησιών, που γίνονται από την κεντρική λαχαναγορά και κρεαταγορά της Αθήνας μπορούν κάλλιστα να γίνουν από τις αντίστοιχες αγορές της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τη χειμερινή περίοδο, η γραμμή ίσως να μην εκτελείται καθημερινά, αλλά τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Επίσης τονίστηκε το ενδεχόμενο να χαρακτηριστεί η σύνδεση Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων ως «άγονη γραμμή», με σκοπό να επιδοτηθεί, αν και θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη και απίθανη η περίπτωση επιδότησης.

Πρέπει να τονιστεί, επίσης, ότι μέχρι τώρα η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο περιοχών ήταν αρκετά δύσκολη, λόγω της έλλειψης συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα όλες οι προμήθειες να γίνονται από την πρωτεύουσα, η οποία ναι μεν απέχει περισσότερο απ' ό,τι Θεσσαλονίκη, αλλά η πρόσβαση σε αυτήν είναι ευκολότερη.



Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system