Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

LP live in concert | Guest: Marina Satti @ Limani Thessaloniki

Tη στιγμή που όλος ο κόσμος μιλά για την LP και το απόλυτο hit της χρονιάς "Lost on you" που έφτασε στο #1 όλων των Charts της Ελλάδας (Official Airplay Chart, Shazam, Spotify και iTunes), η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υποδέχονται για πρώτη φορά το φαινόμενο της διεθνούς μουσικής σκηνής!


Η μικροκαμωμένη Αμερικανίδα pop/rock τραγουδίστρια και τραγουδοποιός με το ψευδώνυμο LP (Laura Pergolizzi) και το αψεγάδιαστο ανδρόγυνο στυλ, εισέβαλε με ορμή στη μουσική βιομηχανία με μοναδικά ατού της ένα γιουκαλίλι και αυτήν την ιδιαίτερη, λανθάνουσα βραχνή φωνή της. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει τρία albums και ένα EP. Η LP όμως βρίσκεται ως τραγουδοποιός πίσω από μεγάλες επιτυχίες που έγραψε για την Rihanna, την Christina Aguilera, την Rita Ora, την Cher, την Leona Lewis κ.ά. Yπάρχουν και κάποιοι που την θεωρούν πνευματικό παιδί του David Bowie και του Lou Reed. Αρκετοί πάλι θεωρούν ότι οι μοναδικές φωνητικές δυνατότητες της μπορούν να συγκριθούν με τις ικανότητες σπουδαίων τραγουδοποιών όπως η Janis Joplin, η Joan Jett, η Chrissie Hynde και η Amy Lee των Evanescence. Όπως και να την δεις ή να την ακούσεις η LP με τα μαύρα γυαλιά ηλίου (μόνιμο σχεδόν αξεσουάρ) και το σκουλαρίκι σε σχήμα σταυρού, δεν περνάει απαρατήρητη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...Στο πρώτο της album με τίτλο “Suburban Sprawl & Alcohol” που κυκλοφόρησε το 2004 συνεργάστηκε με την Linda Perry (P!nk, Celine Dion, Alicia Keys κα). Το 2006 με την βοήθεια του L.A. Reid υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την Island (Label της Universal Music) ενώ το 2009 άρχισε να γράφει τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες. Ένα χρόνο αργότερα έκανε την πρώτη της τεράστια επιτυχία με το “Cheers (Drink To That)” της Rihanna, στο οποίο συμμετείχε στην παραγωγή. Αμέσως μετά ήρθε και το δεύτερο συνεχόμενο hit με το “Beautiful People” της Christina Aguilera, το οποίο συμπεριελήφθηκε στο OST της ταινίας “Burlesque”. Και τότε τράβηξε την προσοχή – όπως της άξιζε – της WARNER BROS στην οποία έβγαλε το 2014 το album “Forever for Now”.

Αυτήν την εποχή βρίσκεται σε περιοδεία μαζί με τον Bryan Ferry ενώ το ολοκαίνουργιο της album αναμένεται ως το τέλος του 2016 απο την Vagrant Records. Και λίγο πριν αυτό βγει στην αγορά και μετά την κυκλοφορία του νέου της EP, με τίτλο "Death Valley" και με το single “Strange" να αποτελεί το επόμενο talk of the town, εμείς εδώ, στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε live όλα τα τραγούδια μαζί με τα super hit singles αυτής της εκπληκτικής τραγουδίστριας-τραγουδοποιού.

Μην χάσετε το φαινόμενο LP – 23 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και 24 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Την συναυλία θα ανοίξει μια επίσης εξαιρετική φωνή, η MARINA SATTI.

Όταν η Marina Satti «έσπασε κούπες» και έριξε το internet … έμελλε και να γνωριστεί με το ευρύ κοινό. Με καταγωγή από το Σουδάν και την Κρήτη δείχνει απλώς μοναδική, την ακούς… τη θυμάσαι. Απόφοιτη του Berklee College of Music η Μαρίνα Σάττι είναι σίγουρα ένα όνομα που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια με την διαφορετικότητα της φωνής της αλλά και την ξεχωριστή της αισθητική. Μουσικός, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, ηθοποιός και πτυχιούχος αρχιτεκτονικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι ιδιότητες που ολοκληρώνουν την εικόνα της.

Η αγάπη της για δημιουργία την κάνει να ξεχωρίζει από τη γενιά της, θαρρεί κανείς ότι εκπροσωπεί το «νέο» με συνέπεια και ανάλογη καλλιέργεια. Η απλότητα του ύφους και του στυλ της είτε ως ‘’Maria’’ στο West Side Story είτε ως Marina δίπλα στον Bobby Mc Ferrin συνοδεύεται από τη δύναμη της καθαρότητας που, αν μη τι άλλο, δεν μπορεί παρά να κερδίσει το μουσικό κοινό κάθε ηλικίας.

Τον Νοέμβριο του 2016 θα μας δοθούν οι πρώτες πληροφορίες για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου της album που θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό και του οποίου μέρος θα ακούσουμε ζωντανά σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της ως καλεσμένη της φοβερής LP στο απόλυτο μουσικό viral live του καλοκαιριού το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!

Info:
A Principal Ltd. Production
Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Αποθήκη 8)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, η συναυλία ξεκινάει στις 21.00
Τιμή προπώλησης 20€ στο Ticket House, Stereodisc, Rover, Public, Ianos & Viva.gr
Τιμή ταμείου 23€
Τηλέφωνο για πληροφορίες στο 2310.428088

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system