Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικείς: Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, η Ελληνίδα παίκτρια που κερδίζει τα βλέμματα στο NCAA, αγωνιζόμενη με τη φανέλα του Robert Morris University, μίλησε στο allinSKG για το ταξίδι της, που ως αφετηρία έχει τον ΠΑΟΚ και συνέχεια το Κολλεγιακό Πρωτάθλημα της Αμερικής και τη φανέλα των «Colonials»...

Από πόσο χρονών βρίσκεσαι στα γήπεδα;
Βρίσκομαι στα γήπεδα από 8 χρονών, ξεκινώντας τα πρώτα μπασκετικά μου βήματα στον Θερμαϊκό Θέρμης.


Πόσα χρόνια έπαιξες με την φανέλα του ΠΑΟΚ και πόσες διακρίσεις έλαβες σε επίπεδο κορασίδων – νεανίδων;
Με την φανέλα του ΠΑΟΚ έπαιξα για 4 χρόνια με παρουσίες σε όλα τα γυναίκεια τμήματα (κορασίδες-νεάνιδες-γυναίκες). Και τα 4 χρόνια που αγωνίστηκα στον Δικέφαλο είχαμε πολλές διακρίσεις. Όσον αφορά τις κορασίδες, καταφέραμε δύο φορές να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, καθώς επίσης κατακτήσαμε 2 φορές και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων. Με τις νεάνιδες κατακτήσαμε δυο φορές το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ και πήραμε μέρος σε δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα, εκ των οποίων στο ένα κατακτήσαμε την πρώτη θέση και στο άλλο τη δεύτερη. Όσον αφορά το γυναίκειο τμήμα καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό του Final Four Κυπέλλου.

Ποια είναι η σημαντικότερη ανάμνησή σου από εκείνα τα χρόνια;
Αυτά που θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια είναι οι αγώνες, οι προπονήσεις, οι νίκες, οι φιλίες που δημιούργησα μέσα από τα γήπεδα, τα ταξίδια με την ομάδα, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και σίγουρα το τελευταίο μου παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σκάλα Λακωνίας.

Πέρα, όμως, από τις διακρίσεις της με τον ΠΑΟΚ, η Άννα Νίκη ξεκινώντας από τα κλιμάκια της ΕΚΑΣΘ, κατάφερε να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ομάδας μπάσκετ, με το οποίο έλαβε και διακρίσεις.

Από πολύ μικρή ηλικία αποτελείς μέλος της εθνικής ομάδας. Πώς νιώθεις, όταν φοράς το εθνόσημο;
Από τα 14 μου χρόνια συμμετέχω στις Εθνικές Ομάδες και κάθε φορά αισθάνομαι την ίδια περηφάνεια και συγκίνηση γιατί είναι η μεγαλύτερη τιμή για όλους τους αθλητές να αγωνίζονται με το εθνόσημο.

Και μετά από όλες αυτές τις διακρίσεις τόσο με τον ΠΑΟΚ, όσο και με την εθνική ομάδα «The American Dream begins». Η παίκτρια στα 18 της αποφασίζει να συνδυάσει την μπασκετική της καριέρα με τις σπουδές της και μετακομίζει στην Αμερική, όπου και αγωνίζεται εδώ και 3 χρόνια με την ομάδα του Robert Morris University.

«Δε μετάνιωσα ποτέ για την απόφασή μου...»

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να κυνηγήσεις το όνειρό σου;
Αυτό που με ώθησε να κυνηγήσω το όνειρό μου ήταν η αγάπη μου για το μπάσκετ και η επιθυμία μου να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο, όπως είναι η πρώτη κατηγορία του NCAA.



Σχετικά με τη ζωή της στην Αμερική, μίλησε στο allinSKG...
Η ζωή στην Αμερική είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την Ελλάδα.  Οι μέρες μου είναι αρκετά γεμάτες, αφού το καθημερινό μου πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα, προπονήσεις και γυμναστήριο. Ωστόσο, μετά από τρία χρονιά εδώ, έχω προσαρμοστεί πλήρως, έχω συνηθίσει τον αμερικάνικο τρόπο ζωής και καταφέρνω να βρίσκω και χρόνο ακόμα και για διασκέδαση.

Στην Αμερική πήγες σε ηλικία 18 μόλις ετών! Υπήρχαν στιγμές που να μετάνιωσες για την απόφασή σου;
Δεν μετάνιωσα ποτέ για την απόφασή μου να έρθω στην Αμερική και να αγωνιστώ στο κολεγιακό πρωτάθλημα γιατί οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει, όλα αυτά τα χρόνια, είναι πάρα πολλές.

Η Άννα Νίκη αγωνίζεται με τους «Colonials» εδώ και 3 χρόνια, στην 1η Κατηγορία του NCAA, στην περιφέρεια NEC (Northeast Conference) και έχει λάβει αρκετούς τίτλους και διακρίσεις στο Κολλεγιακό Πρωτάθλημα. Με τους «Colonials» έχουν κατακτήσει 2 φορές το Πρωτάθλημα της NEC, με το οποίο εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Reach Madness.

Η Άννα-Νίκη περιέγραψε στο allinSKG την πορεία της με την ομάδα του Robert Morris University:
Η πορεία μου με τους Colonials, πιστεύω ότι  είναι πολύ επιτυχημένη. Μέσα σε τρία χρόνια που βρίσκομαι εδώ, η ομάδα μου έχει φτάσει σε τρεις τελικούς της περιφέρειας NEC, κατακτώντας το πρωτάθλημα 2 φορές και πηγαίνοντας στο March Madness της πρώτης κατηγορίας του NCAA, στο οποίο συμμετέχουν οι 64 καλύτερες ομάδες ολόκληρης της Αμερικής.

Όπως αναφέρει η παίκτρια, πέρα από τις ομαδικές διακρίσεις, έχει λάβει και πολλές προσωπικές διακρίσεις. Στους τελικούς αγώνες της ΝΕC, το οποίο και κατέκτησαν οι «Colonials», η Άννα Νίκη αναδείχθηκε ωςπολυτιμότερη παίκτρια, λαμβάνοντας τον τίτλο της «MVP». Επίσης, την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε, η παίκτρια διακρίθηκε σημειώνοντας συνολικά 1000 πόντους, ενώ έλαβε και τον τίτλο του «ηγέτη» στην περιοχή του τριπόντου: «RMU All-Time Leader 3pts».

Οι διακρίσεις της Άννας-Νίκης:
·Αll-Rookie team 2013-2014
·All-Tournament team (Playoffs) 2013-2014
·All-NEC Team 2014-2015
·All-Tournament team (Playoffs) 2014-2015
·All-NEC TEAM 2015-2016
·All-Tournament team (playoffs) 2015-2016
·MVP of the Tournament (playoffs) 2015-2016
·RMU All-time leader 3pts
·NEC Scholar-Athlete of the Year 2016
·1000 career points 




Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι η Άννα-Νίκη από μικρή δεν άφησε στην άκρη τα μαθήματά της και τις σπουδές της, καθώς στην Έλλαδα, πριν φύγει, είχε εξασφαλίσει μία θέση στη Νομική Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αμερική, την χρονιά 2015-2016, έλαβε διάκριση ως  «Scholar-Athlete of the Year 2016» στην περιφέρεια NEC.

«Θέλω να βοηθήσω το Robert Morris University 
να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί...»

Σχετικά με τις σπουδές σου… Σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι και τι έπεται;
Στην Αμερική σπουδάζω οικονομικά και International Business  και στοχεύω σε ένα καλό μεταπτυχιακό, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Νομική Θεσσαλονίκης.

Όπως έχει φανεί από τη μέχρι τώρα πορεία της, η Άννα Νίκη ποτέ δεν επαναπαύεται με την απόκτηση ενός τίτλου και στοχεύει στον επόμενο…

Τα σχέδιά σου για τη χρόνια που έρχεται...
Να βελτιωθώ, να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει άλλο ένα πρωτάθλημα και να πάρουμε το εισιτήριο για το March Madness για ακόμη μια χρονιά.

Κλείνοντας, η Άννα Νίκη έκανε γνωστό ότι ο μόνος στόχος της είναι άλλη μία επιτυχημένη χρονιά με το «Robert Morris University», πριν κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα και τις σπουδές της.

Θα σκεφτόσουν, όταν ολοκληρώσεις την καριέρα σου στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα να γυρίσεις στην Ελλάδα;
Αυτό που προέχει αυτή την χρονική περίοδο είναι να βοηθήσω το «Robert Morris University» να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί και, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα αποφασίσω για το επόμενό μου βήμα.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system