Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Φεστιβάλ Γεύσης και Πολιτισμού @ Μονή Λαζαριστών

Σε όλη της τη διαδρομή, από την αρχή ακόμα της ύπαρξής της, η Θεσσαλονίκη ήταν ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, ιδεών, αλλά και γεύσεων. Έτσι η Σελανίκ των Τούρκων, η Σολουν των Βουλγάρων, η μικρή Ιερουσαλήμ των Εβραίων, δέχτηκε επιρροές από πολιτισμούς της Ανατολής και της Δύσης, διαμορφώνοντας τελικά το δικό της μεθυστικό άρωμα και τις δικές της ξεχωριστές γεύσεις…

Αυτό το πολύχρωμο μωσαϊκό έχει σκοπό να αναδείξει το Φεστιβάλ Γεύσης και Πολιτισμού που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τιμώντας τον γαστρονομικό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και πολιτισμών, στο οποίο θα συμμετέχουν εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που ειδικεύονται στις θεματικές και ethnic κουζίνες. Εκτός από εστιατόρια που τιμούν την κουζίνα άλλων χωρών, θα υπάρχουν και εστιατόρια με ποντιακή ή κρητική κουζίνα, εστιατόρια που εστιάζουν στην ιχθυοφαγία ή στα πουλερικά κλπ. Όλα αυτά τα εστιατόρια θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σ’ ένα ευρύ και πολύχρωμο κοινό, το πολυπληθές κοινό του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, επιλογές από το μενού τους.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάζουν τις δημιουργίες των εστιατορίων, αλλά και το κρασί γνωστών οινοποιών, μ’ ένα συμβολικό εισιτήριο. Με την είσοδό τους θα παραλαμβάνουν ένα πιάτο, μαχαιροπήρουνα μιας χρήσης κι ένα ποτήρι τουλίπα. Με αυτά μπορούν να επισκέπτονται τα τραπέζια των εστιατορίων και οινοποιείων και να δοκιμάζουν τις δημιουργίες τους.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η ΛΑΜΨΗ».

Πέμπτη 15 & Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00

Τιμή εισιτηρίου: 3€

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system