Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται κύμα ελέγχων σε καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης


Τριπλασιασμό των ελέγχων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο δήμο Θεσσαλονίκης έχουν βάλει ως στόχο για την επόμενη χρονιά οι δημοτικοί αστυνομικοί. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας του Λευτέρη Κιοσέογλου, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα δημόσιας τάξης, κάθε μήνα πραγματοποιούνται πάνω από 100 έλεγχοι. Εκτιμάται ότι μέσα σε ένα χρόνο οι δημοτικοί αστυνομικοί προχωρούν σε 1.200 ελέγχους και στόχος είναι το 2017 ο αριθμός αυτός να φτάσει τους 3.600. 

Ήδη, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης της δημοτικής αστυνομίας Πέτρο Παπαφίλη από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο μεικτά κλιμάκια δημοτικών αστυνομικών αλλά και ελεγκτών του δήμου έκαναν 780 ελέγχους σε καταστήματα. Από αυτόν τον αριθμό, τα 3/4 των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εντοπίστηκαν να έχουν έστω και μια μικρή παράβαση κάποιου είδους. 

Μια φορά την εβδομάδα πάντως μεικτά κλιμάκια των δημοτικών αστυνομικών, των ελεγκτών και αντρών της ΕΛΑΣ πραγματοποιούν μπαράζ ελέγχων στα καταστήματα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί ελέγχουν για την άδεια και το ωράριο μουσικής, οι ελεγκτές του δήμους για τον κοινόχρηστο χώρο και οι αστυνομικοί για τα ντεσιμπέλ της μουσικής. 

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, αυτή την περίοδο ετοιμάζεται βάση δεδομένων, ώστε οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, εκπαιδεύονται νέα στελέχη τα οποία θα συνδράμουν στο έργο των ελέγχων. 

Ανταποκρίνονται στα ραβασάκια του δήμου οι παραβατικοί καταστηματάρχες 

Προειδοποιητικές επιστολές αποστέλλει τους τελευταίους μήνες η δημοτική αρχή, σε παραβατικούς καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν ήδη βεβαιωθεί δύο πρόστιμα για κάποια παράβαση. 

Σύμφωνα με τον κ. Κιοσέογλου, οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες ανταποκρίνονται θετικά και προσέρχονται στο δήμο να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Παράλληλα, ο εντεταλμένος σύμβουλος έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες να μην ανανεώνεται η άδεια των καταστημάτων σε περίπτωση που ο επιχειρηματίας δεν έχει προχωρήσει σε διαγράμμιση με κίτρινη μπογιά του κοινόχρηστου χώρου που έχει άδεια να καταλαμβάνει.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system