Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκαλύφθηκε το άγαλμα της Βασ. Όλγας



Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Βασίλισσας Όλγας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει τοποθετηθεί στην ομώνυμη οδό.



Στην τελετή, έδωσε το παρών πλήθος πολιτικού κόσμου. Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης και Σάββας Αναστασιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδης και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά: "Η ιστορία δεν διαγράφεται. Στην Ελλάδα είχαμε βασιλεία για πολλά χρόνια. Βασιλεία η οποία εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Αυτή είναι η ιστορία μας."

Από την πλευρά του ο Ρώσος αναπλ. Πρωθυπουργός υπογράμμισε: Αποτελεί τιμή να παρευρεθώ στην τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας. Η τελετή αυτή είναι ένα κομμάτι του κοινού αφιερώματος Ελλάδας-Ρωσίας".

«Είναι σημαντική μέρα για τη Μακεδονία καθώς αποκαλύπτεται αυτό το σημαντικό μνημείο στη πόλη μας. Δίνεται ένα μεγάλο βήμα στη σύσφιξη της σχέσης Ελλάδας-Ρωσίας» δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι είναι χαρούμενος που μπόρεσε να αγγίξει τη μνήμη και της ιστορία της βασίλισσας Όλγας.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκαναν μαζί ο Γιάννης Μπουτάρης με τους κύριους Τζιτζικώστα, Σαββίδη και Ντβορκόβιτς.

Πηγή: thestival.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system