Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Θεσσαλονίκη με .. Θέα | Μέρος 1ο


Τα όμορφα rooftop bars προσδίδουν στο καλοκαίρι ένα μοναδικό αίσθημα χαλάρωση που σε κάνουν να νιώθεις πως ακόμα και μέσα στην πόλη, μπορείς να αποδράσεις σε κάποιο ... κοντινό εξωτικό και επίγειο παράδεισο που έστω για αυτές τις δύο ώρες που θα πίνεις το ποτό σου, προβλήματα και άγχη θα φύγουν μακριά. 


Η περιπλάνηση στο κάθε σοκάκι της Θεσσαλονίκης από τη στιγμή που θα το "ψάξεις" μέχρι την στιγμή που θα φύγεις, αποτελεί το πρώτο στάδιο της μαγικής ιεροτελεστίας των rooftop bars. 

Ας πάμε να γνωρίσουμε μερικά... 

Ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και glamourus rooftop της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου The Met Hotel. Με θέα όλη τη Θεσσαλονίκη, το Sky Bar συνδυάζει ελληνική δημιουργική κουζίνα, Pan ασιατικές γεύσεις και Sushi. Μεγαλύτερο ατού αυτής της κοσμοπολίτικης ταράτσας είναι τα posh cocktails που είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείς να ταξιδέψεις και να αποδράσεις για λίγο μακριά από την καθημερινότητα σου.. 

Ανοιχτά: Δευτέρα - Παρασκευή 20:00 – 02:00 

Ωράριο κουζίνας: έως τη 01:00


Αν ψάξει κανείς μέσα στα όμορφα στενάκια της Βαλαωρίτου, κάπου εκεί στο αριθμό 4 της Πάικου και Καποδιστρίου, θα βρει ένα μικρό μονοπάτι σκαλοπατιών το οποίο θα τον οδηγήσει στον τρίτο όροφο του παλιού, νεοκλασσικού κτιρίου που θα έλεγε κανείς πως είναι ιδανικό για τους πιο.. χαλαρούς τύπους της παρέας. Το Urania Bar, στις παρυφές της Βαλαωρίτου αλλά μακριά από τη φασαρία και τον θόρυβο των δρόμων, φημίζεται για τα εντυπωσιακά cocktails του, τη μουσική του και το στυλ του. 

Λειτουργεί κάθε μέρα από τις 20.00 μ.μ. 


Αν έχεις ξεμείνει στην πόλη και ονειρεύεσαι πως θα ήθελες να βρίσκεσαι σε ένα νησί τότε ... μπορείς να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου. Το Vanilla Sky Rooftop Cocktai Bar είναι ένας από τους πιο όμορφους, δροσερούς, αρκετά κοσμοπολίτικους και γκλαμουράτους προορισμούς στις καλοκαιρινές επιλογές όσων έχουν απομείνει στην πόλη. Θα μπορούσε κανείς να πει πως το rooftop του Vanilla ακολουθώντας την παράδοση των φημισμένων νεοϋορκέζικων ταράτσα-μπαρ, μεταφέροντας τον κοσμοπολίτικο αέρα των ξακουστών μεσογειακών θέρετρων, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο όμορφο ελληνικό νησί κάπου στις Κυκλάδες και εναρμονίζει τη μαγευτική θέα του λιμανιού και τη σύγχρονη αστική αισθητική με προσεγμένες ακουστικές επιλογές και signature cocktails. Εκεί που ο ορίζοντας του Θερμαϊκού συγχρωτίζεται με χαμόγελα αισιοδοξίας, εκεί που η μαγεία της Θεσσαλονίκης υπερβαίνει ακόμα και το δικό της αστικό μύθο.

Ανοιχτά από τις 19.00 μ.μ. 


Παρά το μυστήριο που προσδίδει το όνομα της, η ... "μυστική" ταράτσα που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Anatolia Hotel ήταν αδύνατο να παραμείνει μυστική και να μην αποτελέσει έναν από τους πιο μαγικούς και καλαίσθητους προορισμούς. Ιδανική για τους λάτρεις του πιο εκλεπτισμένου αλλά ταυτόχρονα  minimal στυλ, συνδυάζει όμορφες μουσικές από διάφορα στυλ με καλό αλλά ελαφρύ φαγητό και δροσερά cocktails. Moto των ανθρώπων που την επισκέπτονται συχνά...?! "Share our secret, nobody can resist!"


Μέχρι το δεύτερο μέρος του αφιερώματος σε αυτούς τους μικρούς παραδείσους, να περάσεις όμορφα όποια και αν είναι η επιλογή σου ! 

Cheers !

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system