Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μπαράζ αστυνομικών επιχειρήσεων στη Νίκαια μετά την επίθεση με 84 νεκρούς


Μπαράζ αστυνομικών επιχειρήσεων στη Νίκαια μετά την επίθεση με 84 νεκρούς
Το μυστήριο πίσω από το νέο τρομοκρατικό μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 ανθρώπους, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι γαλλικές Αρχές.



Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί στην πόλη της Νίκαιας, με μία έρευνα να εστιάζει σε οίκημα που ενδέχεται να ανήκει στον δράστη του χτυπήματος.

Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του φορτηγού ως ο 31χρονος M. Bouhel

Ο δράστης φέρεται να είναι 31 ετών, κάτοικος Γαλλίας με καταγωγή από την Τυνησία. Ορισμένα γαλλικά μέσα ενημέρωσης τον κατονομάζουν ως Μοχάμεντ Λαχουαλέι Μπουχλέλ. Ήταν γνωστός στην αστυνομία για εγκληματική δράση, όμως, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν είχε κινήσει την προσοχή των αντιτρομοκρατικών Αρχών για εξτρεμισμό.

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που δεν έχουν ακόμα απαντηθεί είναι εάν πρόκειται για μοναχικό λύκο που σχεδίασε την επίθεση και έδρασε μόνος του, ή αν πρόκειται για το χτύπημα ενός οργανωμένου πυρήνα.

Ο γαλλικός σταθμός BFMTV μεταδίδει ότι ενδεχομένως πρόκειται για άτομο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, μετά από πρόσφατο διαζύγιο.

Ο δράστης χρησιμοποίησε φορτηγό 19 τόνων για να θερίσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον παραθαλάσσιο χώρο της πόλης, ώστε να παρακολουθήσει τους εορτασμούς για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου. Οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα, κατάφερε να διανύσει απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, τσακίζοντας εκατοντάδες ανθρώπους, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Πέραν των 84 νεκρών, ο τρομοκράτης άφησε πίσω του περίπου 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και τουλάχιστον 50 παιδιά, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε ότι το φορτηγό που θέρισε το πλήθος είχε νοικιαστεί σε κατάστημα της περιοχής «πριν από λίγες ημέρες».

Αρχικές υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στο φορτηγό βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, όμως πηγή κοντά στην έρευνα δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην πραγματικότητα βρέθηκε μία «ανενεργή» χειροβομβίδα και «αρκετά» ψεύτικα τουφέκια.

Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε τρεις ημέρες εθνικού πένθους για την τραγωδία, ενώ ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έφτασε το μεσημέρι στην Νίκαια, αφού προήδρευσε σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που είχε κηρυχθεί μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, κατά τρεις μήνες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Ωστόσο, το αιματοκύλισμα χαιρέτισαν υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά τους.
Le feu d’artifice du 14 juillet venait à peine de s’achever sur la très populaire et célèbre promenade des Anglais quand un mouvement de panique se déclenche. Très vite, tout Nice est bouclé : un camion vient de foncer dans la foule.

Sur la promenade des Anglais, des dizaines de corps sont alignés, recouverts d’un drap blanc, autant de victimes du poids lourd.

Στιγμιότυπο από την επίθεση με το φορτηγό


Πηγή: www.skai.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system