Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

4o Sail For Pink | Eίσαι γυναίκα.Είσαι Δύναμη.


Το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου, η νύμφη του Θερμαϊκού, "ντύθηκε" στα ροζ και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υποδέχτηκε την μεγαλύτερη γιορτή για την γυναίκα. Το Άλμα Ζωής και ο θεσμός του Sail For Pink για ακόμα μια φορά, με μεγάλη επιτυχία, ένωσαν όλες τις γυναίκες της Θεσσαλονίκης με το σύνθημα "Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη" .

Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, διοργάνωσε τον θεσμό του Sail For Pink για όλες τις γυναίκες που νόσησαν, νοσούν και ξεπέρασαν τον καρκίνο του μαστού. 


Με σύνθημα τους" Η ελπίδα ζει και βασιλεύει", η διοργάνωση ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα στην πισίνα του Macedonia Palace με ένα cocktail party δίπλα στην πισίνα για να ευχαριστήσει όλους εκείνους που τέσσερα χρόνια τώρα βρίσκονται δίπλα σε όλες τις γυναίκες και στον θεσμό του Sail For Pink. 

Το party ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 μ.μ. και βρίσκονταν εκεί εκπρόσωποι από θεσμούς, εταιρείες και συλλόγους όλης της Θεσσαλονίκης. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και όλοι οι ναυταθλητικοί σύλλογοι της  Θεσσαλονίκης, ΝΟΘ, ΝΟΑΘ, ΙΟΘ, ΟΦΘ, ΟΘΑ, ΝΑΟΚΘ, η σχολή ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας “ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ - BLUE AEGEAN SAILING SCHOOL”, η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ καιη σχολή ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Μακεδονίας-Θράκης.

Ο χώρος ήταν στολισμένος με αρκετά μπαλόνια σε ροζ χρωματισμούς που σε συνδυασμό με το γαλαζοπράσινο νερό της πισίνας και της αντανάκλασης του ηλιοβασιλέματος, οι ακτίνες αντανάκλασης έδιναν την αίσθησης μιας παραμυθένιας νότας, έτοιμη να "αγκαλιάσει" το γυναικείο φύλλο. Με μία αίσθηση δροσερής και cocktail διάθεσης ο χώρος της πισίνας του Macedonia Palace δεν άργησε να μετατραπεί σε μια καλοκαιρινή τοποθεσία, λίγο πιο ... ρομαντικής διάθεσης. 



Από μία τέτοια γιορτή, δεν θα μπορούσε να λείπει και η κατάλληλη μουσική υπόκρουση που ανέλαβε από νωρίς o Γιώργος Τσακιρόπουλος στα decks και στη συνέχεια ανέλαβαν τη σκυτάλη οι PARTYTURA. 

Xρώματα, αρώματα, νόστιμες λιχουδιές, μουσικές ρομαντικές και μια τούρτα-υπερπαραγωγή έκαναν την εκδήλωση να μοιάζει με ελπίδα για ζωή. 


Η γιορτή όμως δεν σταμάτησε το Σάββατο το βράδυ. Την Κυριακή το πρωί, από τις 9.00 π.μ., η παραλία της Θεσσαλονίκης καθώς και η μαρίνα της Καλαμαριάς ξεκίνησε να γεμίζει από κόσμο και εθελοντές για να δοθεί  και επίσημα το εναρκτήριο σύνθημα για μια γιορτή που μιλούσε όλη η Ελλάδα. 

Λίγο μετά τις 12.00 π.μ. την εμφάνιση τους μπροστά στο Άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έκαναν την εμφάνιση τους τα ιστιοφόρα που ξεκίνησαν από την μαρίνα της Καλαμαριάς για να διεξαχθεί ένας συμβολικός αγώνας προς τιμή των γυναικών που στάθηκαν και στέκονται ηρωίδες απέναντι στην μάχη κατά του καρκίνου. Στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου βρίσκονταν και όλα τα περίπτερα των χορηγών καθώς και η γραμματεία της εκδήλωσης για την κατάλληλη ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 


Μετά το τέλος του ιστιοπλοϊκού αγώνα, λίγο μετά τη 13.00 μ.μ., σειρά είχαν οι εκδηλώσεις στην .. στεριά. Η "Πορεία Ελπίδας" των 2 χιλιομέτρων ξεκίνησε από το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου και κατέληξε στο λιμάνι. Στόχος της πορείας αυτής, να φτάσουν στον τερματισμό του Sail For Pink όσοι περισσότεροι γινόταν και να αφήσουν το δικό τους μήνυμα για τις γυναίκες αυτές που έδωσαν και δίνουν τον δικό τους αγώνα.  


Από ένα τόσο μεγάλο θεσμό για την πόλη μας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εθελοντές με μοναδικό σύνθημα τους " "Nothing comes sailing by itself. Keep Volunteering and Bring Smiles" . Η GloVo/Ethelon Thessalonikis ήταν εκεί και οι .. "γοργόνες" της στεριάς έδωσαν το δικό τους μήνυμα με την εθελοντική τους εργασία, σκορπίζοντας χαμόγελα και πληροφόρηση. 


Μια τέτοια διοργάνωση, τόσο μεγάλης σημασίας, δεν θα μπορούσε να έχει αρκετούς υποστηρικτές για να μπορέσει να φανεί αντάξια της περίστασης. 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα :

Υπό την αιγίδα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οργάνωση-επικοινωνία
TSAKALOU INTERACTIVE PR

Χορηγοί
ΔΕΗ, ROCHE HELLAS, NOVARTIS, FREZYDERM, INTERLIFE, ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΠΕΠΕ, DOCTOR CARE, EY CLUB, ΕΒΕΘ, FOTONE, ΚIWIFASHION, BRALCO, MAKEDONIA PALACE, ΚΙΔΕ ΚΕΛΕΜΟΥΡΙΔΗ, ΟΑΕΔ, KLEEMAN, CURVES, ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ELLINAIR, GREKODOM, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ, KYANA, ΝΟΥΝΟΥ, DOCA, MLS, LIDL HELLAS

Υποστηρικτές
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, DRYFO, ΚΕΘΕΑ, SALTY BAG, REC ON AIR, ‘Eνωση Mαστιχοπαραγωγών Χίου, JANNI, ΚΑΤΣΑΜΑΚΗΣ, all M COSMETICS, LACTACYD

Χορηγοί Επικοινωνίας
Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΠΙΛΟΓΕΣ, SOCIAL, ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΡΩΤΙΚΟΣ FM, REPUBLIC, ZOO RADIO, VELVET, FOCUS, MAKEDONIA TV, ORA THESSALONIKI, VORIA.GR, LADYS NOTE, SELEO.GR, DAZE.GR, THESTIVAL.GR

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system