Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Από τα Μαθηματικά στα Δίκτυα 5G!

Το AUTH Student Branch της IEEE σας προσκαλεί στην ημερίδα "Από τα Μαθηματικά στα Δίκτυα 5G" την Πέμπτη 19 Μαίου, στις 11:00 στο Αμφιθέατρο 1, του ΚΕ.Δ.Ε.Α (το κόκκινο κτήριο πίσω από τη Φοιτητική Λέσχη)!

Ο κ. Πασχάλης Σοφοτάσιος και ο κ. Διομήδης Μιχαλόπουλος θα μιλήσουν για το σημαντικό ρόλο των μαθηματικών και της στατιστικής στο επάγγελμα του ΗΜΜΥ αλλά και τις τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο των κινητών επικοινωνιών με την έλευση των συστημάτων 5ης γενιάς (5G) αντίστοιχα. Ανοίγει την εκδήλωση ο κ. Καραγιαννίδης καθηγητής του τμήματος.

Link για τα βιογραφικά των ομιλητών:
Πασχάλης Σοφοτάσιος: εδώ
Διομήδης Μιχανόπουλος:εδώ

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
11:00-11:15 Εναρκτήριες προσφωνήσεις από τον κύριο Καραγιαννίδη
11:15-12:15 Ο σύγχρονος ρόλος των μαθηματικών στις σημερινές προκλήσεις στην επιστήμη του ΗΜΜΥ - Αξίζει να είναι κανείς θεωρητικός;
12:15-12:30 Διάλειμμα
12:30-13:30 Προσεγγίζοντας τεχνολογικά τις κινητές επικοινωνίες επόμενης γενιάς (5G)
13:30-13:45 Ευχαριστίες από ΙΕΕΕ AUTH SB

Περιγραφή ομιλιών:
Ο σύγχρονος ρόλος των μαθηματικών στις σημερινές προκλήσεις στην επιστήμη του ΗΜΜΥ - Αξίζει να είναι κανείς θεωρητικός?

Τα μαθηματικά αποτελούσαν ανέκαθεν το βασικό στοιχείο στην εξέλιξη και ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας. Η παρούσα ομιλία θα αναδείξει τις σημαντικότερες εξελίξεις στον χώρο των ειδικών συναρτήσεων και της στατιστικής και πως αυτές έχουν σημαντικό ρόλο στην επιστήμη του ΗΜΜΥ. Επίσης, θα γίνει αναφορά στις σχετικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν τόσο αναφορικά με την πρακτική δυσκολία, όσο και από τις συνέπειες εξωγενών παραγόντων, όπως π.χ. η διεθνής οικονομική κρίση.

Προσεγγίζοντας τεχνολογικά τις κινητές επικοινωνίες επόμενης γενιάς (5G)


Kύριο θέμα της ομιλίας αποτελούν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των κινητών επικοινωνιών που σηματοδοτούνται με την έλευση των συστημάτων 5ης γενιάς (5G). Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί μια εποπτεία μελλοντικών εφαρμογών οι οποίες θα αποτελούν βασικό συστατικό των συστημάτων 5G, συστατικό το οποίο τα διαχωρίζει από τα υφιστάμενα 4G. Στη συνέχεια η ομιλία θα εστιάσει στις τεχνολογικές ιδιαιτερότητες των νέων αυτών εφαρμογών, με αναφορά στις προσεγγίσεις που ενστερνίζονται από τη βιομηχανία κι ερευνητικούς φορείς με σκοπό την αντιμετώπιση των τεχνολογικών προκλήσεων που προκύπτουν.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system