Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Stained Veil +Remain in Light


Η Μαύρη Τρύπα, στις 28 Μαΐου, φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά το Double Gig των δύο γκρουπ της Θεσσαλονίκης. Οι σκοτεινοί ιππότες REMAIN IN LIGHT θα συντροφεύσουν τις τελετουργικές εμμονικές εικόνες των πολυαναμενόμενων STAINED VEIL. 
Οι STAINED VEIL, στα μέσα της δεκαετίας του 80, κατέθεταν, με ιλιγγιώδη τρόπο, στις προσεκτικά επιλεγμένες θρυλικές ζωντανές εμφανίσεις τους, μία σχεδόν πρωτογενή εναλλακτική μουσική φόρμα με στίχους λιτούς, εξαιρετικά προσωπικούς. Άφησαν το LP ¨Livin on Leavin¨, ακόμη συλλεκτικό, και το 2012 κυκλοφόρησαν το ¨Endless Hours¨ που περιέχει το demo προετοιμασίας ηχογράφησης του δεύτερου τους LP, λίγο πριν την προσωρινή διακοπή της κοινής μουσική τους πορείας, το 1987. 
Στις 15-3-2015, στα πλαίσια της προβολής του Ντοκιμαντέρ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ, στη Θεσσαλονίκη, προσκλήθηκαν και έπαιξαν ξανά, μαζί με άλλα γκρουπ, στη σκηνή του Club Eightball. Η επιθυμία τους για ένα νέο ταξίδι επανήλθε πιο καυτή από ποτέ. 
Από τον Ιανουάριο του 2016, με την original σύνθεσή τους (Σωτήρης Ζήσης /μπάσο, συνθέτης και κύριος στιχουργός, Νίκος Μοδιώτης / φωνή, Διονύσης Στεφανόπουλος / τύμπανα) και καινούργιο κιθαρίστα (Φώκος Μπούκλης), που επαναπροσδιορίζει καταλυτικά τον ήχο της μπάντας, μετά από 30 χρόνια, ασίγαστοι και βραδυφλεγείς, προετοιμάζουν τις νέες ζωντανές τους εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις κομματιών ακυκλοφόρητων, που έπαιζαν στις παλαιότερες εμφανίσεις τους αλλά και μία διασκευή-έκπληξη. 

Οι REMAIN IN LIGHT δημιουργήθηκαν το 2010 από μέλη των παλαιότερων ελληνικών punk και new wave σχημάτων Τhe Grimes και Fear Condition. Μετά από διάφορες αλλαγές μελών, η μπάντα διήνυσε ένα μεγάλο διάστημα παίζοντας με 2 μπασίστες ταυτόχρονα και ολοκλήρωσε με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα (x-Mushrooms, x-Τρύπες) στην παραγωγή και σε κάποια κομμάτια και στην κιθάρα, ένα mini-LP με τίτλο: “Introduction to a Dream” (cd) το 2013 και ένα άλμπουμ με τίτλο "Splinters in Arcadia" το 2016. 
Τραγούδια των Remain in Light παίζονται σε αρκετούς gothic rock/post punk ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα και στα playlist του ιστορικού Mick Mercer. Κομμάτια τους έχουν συμπεριληφθεί σε 4 βραζιλιάνικες goth rock συλλογές της Sombratti records, σε βρετανικές. Το καλοκαίρι του 2014 επελέγησαν ως support των Christian Death στην επετειακή εμφάνιση στα πλαίσια των 30 χρόνων του αμερικανικού σχήματος.
Στην παρούσα φάση η σύνθεση του γκρουπ είναι : 
Υ (κιθάρα/στίχοι/μουσικήή), Elder K (φωνητικά/στίχοι), Constantine (μπάσο), Ghoul (τύμπανα) 

ΕΙΣΟΔΟΣ 6€

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system