Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Ο Άκης Μπαρούτας στο Άβατο


Ένα μουσικό ταξίδι που θα μεταφέρει το κοινό σε ιστορίες και μέρη αγαπημένα, αλλά και μια νέα ματιά κι έναν καινούργιο ήχο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν την Παρασκευή 20 Μαΐου στο Άβατο, στη σκηνή του οποίου φιλοξενείται ένας νέος καλλιτέχνης, ο Άκης Μπαρούτας, που με το πρώτο του άλμπουμ «Πλατείες του κόσμου» έχει ήδη κερδίσει θετικές εντυπώσεις και κριτικές.
Τα τραγούδια του Άκη Μπαρούτα, παρόλο που αντλούν από τις ανεξάντλητες πηγές πλούσιων μουσικών παραδόσεων, ακούγονται ως ένας νέος, εξαιρετικός ήχος και δίνουν την ευκαιρία στους ακροατές τους να… μεταφερθούν στις ιστορίες που περιγράφουν.

Τι κοινό και πού ακριβώς συναντώνται ο Μάρκος Βαμβακάρης με τον Nick Cave και ο Γιώργος Μπάτης με την P.J. Harvey; Και πώς ένας 22χρονος τραγουδοποιός μπορεί να απλώσει σε μια συναυλία τόσο μεστές μουσικές μνήμες και να τις μετουσιώσει σε νέο, γοητευτικό υλικό;

Η βραδιά στο Άβατο θα έχει δικά του τραγούδια από τις «Πλατείες του κόσμου», αλλά και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια. Παράλληλα, θα υπάρχει κι ένα σύνολο από διασκευές που συνδυάζουν την κλασική γοητεία του ρεμπέτικου τραγουδιού με το δυναμισμό της ροκ σκηνής!

Μαζί με τον Άκη Μπαρούτα θα συμπράξουν οι μουσικοί: 
Τόλης Δεληγιάννης (μπάσο)
Νίκος Δημακίδης (ηλεκτρική κιθάρα) 
Ανθή Κύρκου (πλήκτρα, τραγούδι)
Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα)

O Άκης Μπαρούτας γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε την κιθάρα σε ηλικία 15 ετών, ενώ συνέχισε τις σπουδές του πάνω στη μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος, «Στις πλατείες τους Κόσμου», κυκλοφόρησε από την Polytropon Records, τον Δεκέμβριο του 2014 και περιέχει τραγούδια των οποίων έγραψε τη μουσική και τους στίχους, σε μια χρονική περίοδο 5 ετών, από το 2009 έως το 2014.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, 21:30

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system