Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σε Θεσσαλονίκη και Άγιον Όρος ο Πούτιν σήμερα - Αναλυτικά το πρόγραμμά του

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφθασε λίγο μετά τις 11πμ στη Θεσσαλονίκη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της προσκυνηματική επίσκεψής του στο Άγιο Όρος.



Ο ρώσος πρόεδρος έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ δεν επετράπη στα ελληνικά τηλεοπτικά συνεργεία να έχουν εικόνα από τον αεροδιάδρομο.

Ο κ.Πούτιν αναχώρησε οδικώς με το ειδικά διαμορφωμένο όχημά του για την Τρυπητή Χαλκιδικής, όπου έφθασε στις 12.50. Από εκεί με θαλαμηγό ο ίδιος και η συνοδεία του με δύο ειδικά διαμορφωμένα σκάφη μετέβησαν στο λιμάνι της Δάφνης, όπου έδεσαν στις 14.10. Στη συνέχεια ο Ρώσος πρόεδρος με τζιπ κατευθύνεται οδικώς στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και κατά μήκος της διαδρομής και στο Άγιον Όρος, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ελέγχονται τα πάντα. Στην Τρυπητή έχουν απαγορευθεί οι κάμερες, ενώ έχουν επιστρατευθεί και βατραχάνθρωποι για την ασφάλεια του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στις Καρυές τον κ. Πούτιν θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Πρωτάρχου και στη συνέχεια θα γίνει το καλωσόρισμα του Προέδρου της Ρωσίας από την ιερά κοινότητα στο Αρχονταρίκι.

Ακολούθως ο κ. Πούτιν θα μεταβεί στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) όπου και θα ολοκληρώσει την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Στη Μονή αυτή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και θα παραστεί μαζί με τον κ. Πούτιν στη δοξολογία που θα τελεστεί στη μονή.

Στην Ιερά Κοινότητα, η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας, ο κ. Πούτιν θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του:
10.55: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση.

Άφιξη στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» (Αίθουσα VIP).

Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικόλαος Κοτζιάς.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για το Λιμάνι της Τρυπητής.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με σκάφος για Καρυές.

Άφιξη. Επίσημη υποδοχή.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Προσκυνηματική μετάβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin στο Άγιο Όρος.

17.45: Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας από Αρσανά Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος για το λιμάνι της Τρυπητής.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.Vladimir Putin και συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας για τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».
20.45: Ανεπίσημη Τελετή Προπομπής.

Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Putin προπέμπει εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας με ειδική πτήση.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system