Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ανάσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης: Κανένα περιοριστικό μέτρο για την υπεξαίρεση

Ανακούφιση στο δήμο Θεσσαλονίκης δίνει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης, ύψους 16,5 εκατ. ευρώ (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις), που εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο της οικονομικής επιθεωρήτριας Μαρίας Θεοδωροπούλου. 

Συγκεκριμένα, έγινε δεκτή η προσωρινή διαταγή που είχε καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την αναστολή των μέτρων από το πόρισμα της επιθεωρήτριας  Θεοδωροπούλου. Με αυτή την απόφαση, αναστέλλεται κάθε είδους ενέργεια σε βάρος του δήμου και δεν μπορεί να επιβληθεί κανένα μέτρο. 

Για μεγάλη επιτυχία της νομικής και οικονομικής υπηρεσίας του δήμου έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα, η οποία ωστόσο, τόνισε ότι περιμένουν στο δήμο να εκδικαστεί και στην ουσία η υπόθεση. 

Η νομική υπηρεσία του δήμου είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα το αίτημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς «η επιβολή μέτρων θα είχε μεγάλες επιπτώσεις στο δήμο». 

Η υπόθεση αφορά τις εισφορές υπαλλήλων οι οποίες παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999-2008. Πρόκειται για περίπου 6,9 εκατ. ευρώ που είναι η κύρια οφειλή και άλλα επιπλέον 9,6 εκατ. ευρώ για τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Πηγή: Mακεδονία

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system