Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Ecothess Workshop 2016 | Photo Contest

Το Ecocity αυτή τη στιγμή αποτελεί τον βασικότερο και πιο σημαντικό εθελοντικό οργανισμό, που ασχολείται με το Αστικό Περιβάλλον στην Ελλάδα και, που έχει δραστηριοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης οργανώνοντας μία σειρά δράσεων, με πιο πρόσφατες το Ecothess photo contest 2015 και Πράσινα Λιμάνια Θεσσαλονίκη 2015. Τα μέλη του Ecocity είναι νέοι επαγγελματίες, οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν με τη δράση τους στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στην ανάπτυξη και προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος που είναι 5 Μαιου , οι νέοι διοργανώνουν ένα Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Εcothess: Contradictions». Σκοπός του διαγωνισμού, είναι να αποτυπωθούν από τους συμμετέχοντες οι διαφορετικές οπτικές με τις οποίες αντιμετωπίζει ο κάθε φωτογράφος το θέμα της έκθεσης και να αναδειχθούν τα θετικά, αλλά και τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης όσων αφορά την περιβαλλοντική της πλευρά, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες.

Όροι Συμμετοχής
  1. Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε φωτογράφος ερασιτέχνης ή επαγγελματίας.
  2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με μόνο 2 φωτογραφίες. Γίνονται δεκτές φωτογραφίες κάθε τεχνικής λήψης (αναλογική, ψηφιακή) αρκεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι φωτογραφικό.
  3. Κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να αποστείλει τις δυο φωτογραφίες σε μέγεθος 20x30 cm και σε μορφή jpeg με πολύ καλή ανάλυση, στο e-mail ecothessphoto@gmail.com. Τα αρχεία πρέπει να έχουν τη μορφή ΕπίθετοΌνομα01.jpg, ΕπίθετοΌνομα02.jpg. Μαζί πρέπει να αποστείλει το ονοματεπώνυμο.

Μπορεί ο διαγωνιζόμενος να κάνει upload τις δύο φωτογραφίες του στο “Instagram” με hashtag #ecothessphoto2016, αφού όμως τις έχει υποβάλλει πρώτα στο ecothessphoto@gmail.com με τον τρόπο που έχει περιγραφεί πιο πάνω.

Επιπλέον
  1. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ.
  2. Τελευταία μέρα αποστολής ορίζεται η 20η Μαΐου 2016. Πέραν αυτής καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.
  3. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνεπάγεται αποδοχή από τους διαγωνιζόμενους, όλων των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.

Διαδικασία Διαγωνισμού
1. Δημοσιοποίηση των καλύτερων φωτογραφιών σε social media, στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΔΙΠΑΕ (20/5-22/5) και στο ΤΕΕ/ΤΚΜ.
2. Η κριτική επιτροπή μέσω του Ecocity λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη του κοινού στις 5 Ιουνίου θα ανακοινώσει τις βραβευμένες φωτογραφίες.

Βραβεία και Διακρίσεις
  1. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα εκτεθούν στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΔΙΠΑΕ (20/5-22/5) και στο ΤΕΕ/ΤΚΜ.
  2. Οι τρεις πρώτοι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν έπαθλα.

Παράλληλη δράση
Επίσης παράλληλα με τον διαγωνισμό φωτογραφίας θα τρέχει και ένα workshop. Φοιτητές ή νέοι επαγγελματίες μηχανικοί καλούνται να σχεδιάσουν αλλά και να κατασκευάσουν μία υλοποιήσιμη και βιώσιμη αστική παρέμβαση στην Θεσσαλονίκη. Το workshop γίνεται υπό την αιγίδα του ΤΕΕ και του δήμου Θεσσαλονίκης.




Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system