Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Συναυλία Ηλεκτροακουστικής Μουσικής

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσιάζει μια συναυλία με έργα του πρωτοπόρου στην μίξη ηλεκτρονικού και ακουστικού ήχου συνθέτη Mario Davidovsky (γενν. 1934), αλλά και των πολύ νεώτερων Παναγιώτη Κόκορα και Δημήτρη Μαρωνίδη, που αφουγκράζονται με τον τρόπο τους το εσωτερικό της γης και τα ουράνια σώματα.

Ο ανατρεπτικός συνθέτης Jacob Ter Veldhuis αντλεί τη θεματολογία του από μια διαφήμιση οργάνου γυμναστικής στο πικρά χιουμοριστικό έργο του The Body of Your Dreams.

Ο Henrik Hellstenius με το έργο Søkk, έχοντας εμφανείς επιρροές από τη φασματική μουσική, παίζει με τη φαντασία του ακροατή, δημιουργώντας κινηματογραφικές εικόνες.

Στο τέλος της συναυλίας ο ακορντεονίστας Παναγιώτης Ανδρέογλου, η Λεττονή πιανίστα και συνθέτρια Gundega Šmite και ο συνθέτης Δημήτρης Μαρωνίδης στα live electronics, θα δοκιμάσουν μια κοινή αυτοσχεδιαστική εξερεύνηση, εγκαταλείποντας την ασφάλεια που τους προσφέρουν οι παρτιτούρες και τα μελετημένα έργα του προγράμματος.


Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 16.3.2016 στα πλαίσια του πρότζεκτ Στέγης - Παντείου "Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού".

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system