Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Το προσκύνημα του Πούτιν στο Άγιον Όρος


Στις Καρυές, υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Διοικητής του Αγίου Ορους τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με τηλεοπτική κάλυψη τελέστηκε η πανηγυρική δοξολογία στο Πρωτάτο, τον Καθεδρικό Ναό στο κέντρο των Καρυών που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ανάβοντας κερί και κάνοντας το σταυρό του μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Αξιον Εστί απαθανατίστηκε ο Ρώσος Πρόεδρος, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Όρους γέροντας Παύλος, τόνισε στην προσφώνηση του «τις μακραίωνες σχέσεις των δύο λαών», με αναφορά και στην παρουσία του ποντιακού ελληνισμού.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύντομα αντιφώνηση του, επισήμανε τις «κοινές αξίες που εδράζονται στο Περιβόλι της Παναγίας».

Ο Ρώσος Πρόεδρος, έγινε δεκτός με τιμητικές κωδωνοκρουσίες από την Ιερά Κοινότητα με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη Παύλο και τον πολιτικό διοικητή του Αγ. Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε τον Ρώσο Πρόεδρο στο παρακείμενο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας. Κατά την επίσημη υποδοχή έγινε, περίπου στη μέση της σκάλας προς το Αρχονταρίκι, το παραδοσιακό κέρασμα, ακολούθησαν οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις των δύο Προέδρων καθώς και η ανταλλαγή δώρων.

Στον Ιερό ναό του Πρωτάτου κατά την άφιξη των δύο Προέδρων παρέστησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος.

Νωρίτερα, λίγα λεπτά μετά από τις 14.00 το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι της Δάφνης, το ταχύπλοο σκάφος με τη συνοδεία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος αποβιβάστηκε δέκα λεπτά αργότερα από θαλαμηγό, ξεκινώντας τη δεύτερη επίσκεψη του από το 2005 στο ‘Αγιον ‘Ορος, διάρκειας τεσσάρων ωρών.

Ο κ. Πούτιν αναχώρησε οδικώς από τη Δάφνη για τις Καρυές (διαδρομή 12 χιλιομέτρων). Τον συνόδευαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης.

Στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι) ολοκληρώνεται η προσκυνηματική επίσκεψή στο Άγιον Όρος.

Στη Μονή βρίσκεται ήδη από χθες ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system