Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Καλαμαριά: Παραπομπή νυν και πρωήν Δημάρχου για ανείσπρακτα μισθώματα

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν 10 άτομα επειδή δεν φρόντισαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά ακίνητο δίπλα στα κοιμητήρια, προκαλώντας ζημιά 342.000 ευρώ στο δήμο Καλαμαριάς, από το 2002 έως το 2011. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο σημερινός δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρώην Χριστόδουλος Οικονομίδης, διατελέσαντες αντιδήμαρχοι και προϊστάμενοι Οικονομικών.



Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν με το αδίκημα της απιστίας εις βάρος ΟΤΑ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι επέτρεπαν την παράνομη και άνευ ανταλλάγματος εκμετάλλευση ακινήτου ιδιοκτησίας του Δήμου από την Δημοτική Επιχείρηση Τελετών και Αρωγής Καλαμαριάς (ΔΕΤΑΚ) η οποία το εκμίσθωνε σε τρίτους και εισέπραττε τα μισθώματα.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι δεν κατέγραψαν το επίμαχο ακίνητο ως νέο περιουσιακό στοιχείο στο κτηματολόγιο του Δήμου και δεν κίνησαν τη διαδικασία εκμετάλλευσης – αξιοποίησης του ακινήτου ενώ έπρεπε να υποβάλουν εισήγηση περί εκμίσθωσής του σε τρίτο, μετά από διαγωνισμό. Δεν ενέταξαν ποτέ το ακίνητο στον προϋπολογισμό του δήμου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, η ΔΕΤΑΚ εκμίσθωνε διαδοχικά το νεόδμητο διώροφο κτήριο με δύο αίθουσες δεξιώσεων, ιδιοκτησίας του δήμου Καλαμαριάς, σε δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, χωρίς μισθωτήριο συμβόλαιο ή ανανέωση του προηγούμενου και με χαμηλό μίσθωμα. Και δεν απέδιδε χρήματα στο δήμο.

Απάντηση δημάρχου Καλαμαριάς
Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Μπακολγίδης επισημαίνει ότι πρόκειται καθαρά για μια διοικητική υπόθεση που δεν έχει προκαλέσει οικονομική ζημία στον δήμο.
«Ζητήσαμε θεσμικά την ταχεία εκκαθάριση της υπόθεσης από το 2011, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται για κάτι επιλήψιμο ποινικά. Το θέμα αφορά διοικητική πράξη (παραχωρητήριο αίθουσας) και ως εκ τούτου δεν έχει προκληθεί οικονομική ζημία στον Δήμο, τον οποίο υπηρετούμε πάντα με ορθολογισμό και προγραμματισμό. Η Δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό και εμπιστευόμαστε απόλυτα τους λειτουργούς της», τονίζει ο δήμαρχος.

Πηγή: Μακεδονία

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system