Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Rock n' Roll Party at Cocktail Bar

Οι Jump & Jive - Athens Swing & Roll Team ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη στις 06

& 07 Μαιου!


Παρασκευή
Σεμινάρια χορού 'Classic Rock 'n΄ Roll' & 'Boogie Woogie’ & Party με Dj Set: Haris Granis
Τόπος διεξαγωγής: Cocktail Bar, Πολυτεχνείου 17Α

Ώρα: 
18.00-19.15 - Level 1: Σεμινάριo 'Classic Rock 'n΄ Roll'
19.15-20.30 - Level 2: Σεμινάριo ' Rock 'n’ Roll / Boogie Woogie’
22:00 - Party Dj Set + Special Dance Show
Κόστος συμμετοχής σεμιναρίων:
Level 1 Workshop Classic Rock 'n’ Roll: 10 ευρώ/άτομο.
Level 2 Workshop Rock 'n’ Roll/ Boogie Woogie: 10 ευρώ/άτομο.

Σάββατο:
''LEARN TO FLY with Tolis & Elena’’. Σεμινάρια Aerials.
Τόπος διεξαγωγής: Σχολή χορού "Έκφραση", Αλ. Σβώλου με Σκρα (πάροδος Αγάπης 3). Με την υποστήριξη της ομάδας Jitterbugs Skg.

Ώρα
16.00-17.30 - Level 1: Beginners.
17:15-19:45 - Level 2: Intermediate.
Κόστος συμμετοχής σεμιναρίων:
Level 1 Aerials workshop Beginners: 15 ευρώ/άτομο.
Level 2 Aerials workshop Intermediate: 15 ευρώ/άτομο.

Οι Jump & Jive - Swing & Roll Team
Οι Jump & Jive είναι η Swing χορευτική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2012 από την Elena Evangelia. Λίγο αργότερα, η Elena γνωρίστηκε με τον Toli Giannea ο οποίος ως True Rock n Roll τύπος έδωσε το έναυσμα για τη στροφή της ομάδας και προς το Rock nRoll & Boogie Woogie. Από τότε παραδίδουν μαθήματα και χορεύουν μαζί με γνωστά μουσικά σχήματα, διοργανώνουν event και μοιράζονται την αγάπη τους για τις μουσικές και τον χορό των δεκαετιών ’20 -’40. Ακολουθώντας την vintage αισθητική των δεκαετιών αυτών, το χορευτικό τους στιλ, συνδυάζει το Lindy Hop & το Boogie Woogie με την Rockabilly αισθητική της δεκαετίας του ’50! Μαζί διδάσκουν την σχολή τους στην Αθήνα, από το 2015 Rock n Roll , Blues και Aerials. Είναι από τα λίγα χορευτικά ζευγάρια στην Ελλάδα που ενσωματώνουν σε κάθε χορό τους εναέριες φιγούρες και το μοναδικό που διατηρεί εκπαιδευτικό τμήμα Aerials στην Αθήνα.

Παρασκευή : 
Σεμινάρια RocknRoll & Boogie Woogie χορού
Έλα να μυηθείς στον κόσμο του RocknRoll και να ανακαλύψεις τα μυστικά ενός δυναμικού, γρήγορου και γεμάτου ένταση χορού!

Τί είναι το RocknRoll / Boogie Woogie ?
Το Rock 'n' Roll είναι η δημοφιλής μουσική και ο χορός στην Αμερική της δεκαετίας του ’50. Σήμερα συναντάμε τον ίδιο χορό στην Ευρώπη με την ονομασία Boogie Woogie και ανήκει στην κατηγορία των Swing χορών. Είναι γνωστό για το γρήγορο και εντυπωσιακό του footwork και χορεύτεται σε uptempo μουσικές του '40 και '50 όπως Boogie Woogie, Rhythm 'n' Blues, Jump
Blues, Rock 'n' Roll και Rockabilly. Χαρακτηριστική είναι επίσης, η συνεχής μετακίνηση της ντάμας γύρω από τον καβαλιέρο σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, η εναλλαγή και το παιχνίδι με την μουσική και τις παύσεις και οι εναέριες ακροβατικές φιγούρες.
Η ακριβής σημασία των λέξεων "Rock 'n' Roll" αναφέρεται σε μία κατάσταση έντονης χαράς και έκστασης-θορύβου ("rocking" και "rollicking") αλλά την εποχή εκείνη αποτελούσε σεξουαλικό υπονοούμενο των αφρο-αμερικανών, που συναντάται σε πολλά τραγούδια της εποχής ("good rocking tonight", "rock me all night long" κ.ά.). To Rockn' Roll αποτέλεσε ρυθμική και κινησιολογική επανάσταση για την εποχή του καθώς αντιπαρήλθε τον καθωσπρεπισμό και τον συντηρητισμό της μεταπολεμικής Αμερικής. Η φιλελεύθερη χροιά του έδωσε μια νότα χαράς & ανεμελιάς σε μια εποχή φυλετικών διακρίσεων και καταπίεσης γι’ αυτό και θεωρήθηκε ως αντιρατσιστικός και κοινωνικά ανατρεπτικός χορός.

Classic Rock ’n’ Roll - Level 1:
Για όσους χορεύετε jive, rocknroll ή lindy hop, από 3 μήνες και πάνω: αυτό το μάθημα περιλαμβάνει βασικά βήματα του Rock n Roll και μερικές απλές φιγούρες. Προτείνεται για όσους έχετε ξεκινήσει πρόσφατα να χορεύετε.

Rockn' Roll & Boogie Woogie - Level 2:
Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε όσους χορεύετε jive, rocknroll ή lindy hop, από 1 χρόνο και πάνω. Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει κάποιες πιο σύνθετες & εντυπωσιακές κινήσεις, βασισμένες σε πιο εξελιγμένη τεχνική. Για να το παρακολουθήσετε θα πρέπει να είστε χορευτικά εξοικειωμένοι με το τριπλό βήμα και την ταχύτητα.

Σάββατο 07.04 - Σεμινάρια Aerials ‘’LEARN TO FLY with Elena & Tolis’’
Τα Aerials ή Air Steps είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Rock n Roll! Τα έχετε δει σε παλιά φιλμ της δεκαετίας του ‘50 και τώρα ήρθε η ώρα να τα κάνετε και εσείς! Ο βαθμός δυσκολίας διαφέρει ανάλογα την φιγούρα αλλά να είστε σίγουροι ότι σ’αυτο το σεμινάριο θα μάθουμε να ...πετάμε! Το μάθημα απευθύνεται στα μέλη όλων των χορευτικών ομάδων, lindy hop, jive ή rock 'n' roll, αρκεί να πληρούν τις προϋποθέσεις που θα δείτε παρακάτω.

Aerials level 1 (Σάββατο 16.00-17.30)
Σε αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε σε ζευγάρια. Θα μάθετε να κάνετε βασικές εναέριες κινήσεις, lifts, dips & jumps που χρησιμοποιούνται συνήθως σε Jam Circles!! Δεν απαιτείται προηγούμενη χορευτική εμπειρία.
Aerials Level 2 (Σάββατο 17.45-19.15)
Σε αυτό το σεμινάριο θα δούμε πιο απαιτητικά aerials. Απευθύνεται σε όσους έχουν δοκιμάσει κάποιες εναέριες φιγούρες στο παρελθόν και/ή έχουν καλή συναίσθηση του σώματος τους. Θα πρέπει επίσης να χορεύετε τουλάχιστον 6 μήνες Jive, Lindy hop ή Rock n Roll/Boogie Woogie.

Τι πρέπει να έχετε μαζί:
~Ένα παρτενέρ! Η εγγραφή γίνεται σε ζευγάρια. Κατα τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων δεν θα εναλλάσσονται τα ζευγάρια.

~Άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια. H προπόνηση για τα Aerials είναι αρκετά απαιτητική, καλό θα ήταν να κρατάτε ρούχα για να αλλάξετε, πετσέτα και νερό.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system