Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Κ.Θ.Β.Ε.:Συμμετοχή στη Γιορτή Γαλλοφωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου

Το ΚΘΒΕ συμμετέχει στην 2η ημέρα εκδηλώσεων αυτής της μεγάλης γιορτής της πολυμορφίας του γαλλικού πολιτισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου. Συγκεκριμένα, στις 19.00, ο γνωστός συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης θα δώσει διάλεξη με τίτλο «Γαλλική γλώσσα, η γλώσσα του μυθιστορήματος», την οποία θα πλαισιώσουν ηθοποιοί του ΚΘΒΕ διαβάζοντας αποσπάσματα από έργα γάλλων μυθιστοριογράφων μεταφρασμένα στα ελληνικά.

Θέμα της διάλεξης είναι το γαλλικό μυθιστόρημα, ως παράδοση του ίδιου του μυθιστορήματος, δεδομένου ότι μερικές από τις καλύτερες σελίδες της λογοτεχνίας έχουν γραφτεί στη γαλλική γλώσσα.
Ομιλία: Στεφανάκης, Δημήτρης
Ηθοποιοί
Δεληγιαννίδη, Ιφιγένεια
Ζαφειριάδου, Χρύσα
Θυμιοπούλου, Ελένη
Καύκας, Γιώργος
Τζαφέρης, Στέργιος
Τσιλινίκος, Δημήτρης
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 19.00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Θεσσαλονίκη, Γαλλικό Ινστιτούτο (09/03/2016)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στη γιορτή της γαλλοφωνίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο από τις 8-24 Μαρτίου. Λογοτεχνία, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική και σχολικά εκπαιδευτικά εργαστήρια συνδιαλέγονται στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεργάστηκε, για την υλοποίησή του, με πολλούς φορείς της Θεσσαλονίκης και πρεσβείες άλλων χωρών.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system