Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης» από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται ο θεατρικός κύκλος «Ανοιχτή Σκηνή-Θεατρικές Φωνές της Πόλης» από το Δήμο Θεσσαλονίκης από τις 5 Μαρτίου έως και τις 24 Απριλίου, με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής, την προβολή των ομάδων της πόλης, παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του Δημοτικού Θεάτρου Άνετον, σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης δωρεάν.


Αναλυτικά το κεντρικό πρόγραμμα της «Ανοιχτής Σκηνής 2016» διαμορφώνεται ως εξής:

11, 12 και 13 Μαρτίου 2016
Παιχνίδι με τις λέξεις
Βασισμένο στο βιβλίo της Τζέννυ Έρπενμπεκ, Παιχνίδι με τις λέξεις σε μετάφραση Αλέξανδρου Κυπριώτη, Εκδόσεις Ίνδικτος, 2008.
Σε διασκευή και δραματουργία Κλαίρης Χριστοπούλου και Ματίνας Παγουλάτου από την ομάδα Άνθρωπος στη Θάλασσα και σκηνοθεσία Κλαίρης Χριστοπούλου.

18, 19 και 20 Μαρτίου 2016
Μόσχα–Πετουσκί: Η μεθυσμένη διαδρομή βασισμένο στο μυθιστόρημα «Μόσχα–Πετουσκί» του Βενεντίκτ Γιεροφέγιεβ σε διασκευή, μετάφραση και σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη από το Θέατρο Εταιρότητα

1, 2 και 3 Απριλίου 2016 Πρεμιέρα
Η τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου από την Push your Art Company σε σκηνοθεσία Κικής Στρατάκη

8, 9, 10 Απριλίου 2016
Η φαλακρή τραγουδίστρια του Ιονέσκο από το Θέατρο Δεν, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη.

15, 16 και 17 Απριλίου 2016
EXIT- παρακαλώ, περιμένετε της Πηνελόπης Χριστοπούλου από το Eclipses Group Theater και σκηνοθεσία Γρηγόρη Παπαδόπουλου

22, 23 και 24 Απριλίου 2016
Mall της Στέλλας Παπαδημητρίου, από τη Θεατρική Ομάδα Casuali, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ


Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:
  • 10€ κανονικό
  • 8€ μαθητικό – φοιτητικό
  • 5€ ανέργων – ΑΜΕΑ

Οι θεατές θα μπορούν με την προσκόμιση του αποκόμματος μιας παράστασης, να εξασφαλίζουν τιμή μειωμένου εισιτηρίου για την επόμενη παράσταση που θα θέλουν να παρακολουθήσουν.


Η φετινή διοργάνωση θα ενσωματώσει τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 21.00
Music on open stage– Live Θεατρικά Soundtracks
Η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει με μια συναυλία αφιερωμένη στη θεατρική μουσική, με τίτλο «Music on open stage – Live Θεατρικά Soundtracks» το Σάββατο 5 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.
Τρεις συνθέτες της Θεσσαλονίκης, ο Μάνος Μυλωνάκης (Your hand in mine), ο Κωστής Βοζίκης (2L8) και ο Κανάρης Κεραμάρης, με διαφορετικές αισθητικές αφετηρίες, πραγματοποιούν ένα θεατρικό ταξίδι μέσα από δικές τους συνθέσεις για θεατρικές παραστάσεις.
Συμμετέχουν Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο), Ελισσώ Παπαστρατή (βιολί), May Roosevelt (theremin) και το κουαρτέτο εγχόρδων Salonicco, David Bogorad (βιολί) , Miguel Andres Μιχαηλίδης (βιολί) , Παύλος Μεταξάς (βιόλα) , Ιωάννης Στέφος (τσέλο)
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει party με DjSET από τη Γεωργία Μυριδάκη (Είσοδος ελεύθερη)

30 Μαρτίου, 1 και 3 Απριλίου 2016
Εργαστήριο θεατρικής γραφής με τη Νίνα Ράπη.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016
Εκδήλωση «Δημιουργοί στο Θέατρο»
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της προσκεκλημένης συγγραφέως Νίνας Ράπη και των έργων της, μέσα από θεατρικό αναλόγιο σε σκηνοθετική επιμέλεια Αλέξανδρου Μιχαήλ και συμμετοχή των ηθοποιών: Σοφίας Αντωνίου, Σοφίας Βούλγαρη, Κυριάκου Δανιηλίδη, Δημήτρη Φουρλή. Παρουσιάζει η Έλση Σακελλαρίδου. (Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης)


Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η δημιουργική γραφή στο θέατρο«. Συμμετέχουν η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου, η σκηνοθέτης Γλυκερία Καλαϊτζή και η συγγραφέας Νίνα Ράπη. Συντονίζει η Γιάννα Τσόκου. (Είσοδος ελεύθερη)

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system