Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Θέματα Λογοτεχνίας στις Βιβλιοθήκες Χαριλάου και Κάτω Τούμπας (έναρξη 16/3/2016)

"Παρουσιάσεις θεμάτων από την κλασική λογοτεχνία", θα παρουσιαστούν στοιχεία από το έργο και τη ζωή τριών σημαντικών λογοτεχνών του 20ου αιώνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Κύκλος δωρεάν διαδραστικών σεμιναρίων με τίτλο «Θέματα Λογοτεχνίας» θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310 324666), και Κάτω Τούμπας (Πυλαίας 59, τηλ. 2310 919039), στο πλαίσιο του προγράμματος "Παρουσιάσεις θεμάτων από την κλασική λογοτεχνία", σε συνεργασία με τον Κυριάκο Χαλκόπουλο, πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Essex.

Τα μαθήματα που απευθύνονται σε ενήλικες, θα έχουν διάρκεια 6 εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 6.30 – 8.00 το απόγευμα (στη Βιβλιοθήκη Χαριλάου, ημέρα έναρξης Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016) και κάθε Πέμπτη 6.30 – 8.00 το απόγευμα (στη Βιβλιοθήκη της Κάτω Τούμπας, ημέρα έναρξης Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016). Στις έξι συναντήσεις του προγράμματος πρόκειται να παρουσιαστούν στοιχεία από το έργο και τη ζωή τριών σημαντικών λογοτεχνών του 20ου αιώνα, του Κάφκα, του Μπόρχες και του Πεσσόα. Το υλικό του προγράμματος περιλαμβάνει έντυπη παρουσίαση των συγγραφέων, καθώς και μια σειρά σύντομων δοκιμίων με θέμα ορισμένα από τα πιο γνωστά τους έργα όπως Η Μεταμόρφωση, Το σπίτι του Αστερίου, Το βιβλίο της Ανησυχίας και άλλα. Ένα συνολικότερο θέμα του προγράμματος είναι η αξία της ανάγνωσης, αφού διαβάζοντας ανακαλύπτει κανείς δικές του σκέψεις που κρύφτηκαν βαθιά, και με την κατάλληλη αφορμή από το κείμενο ενός άλλου μπορούν να τραβηχτούν στην επιφάνεια...
 


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system