Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Απ. Τζιτζικώστας: "Δεν μπορεί να συνεχιστεί η Κεντρική Μακεδονία να είναι η μια περιφέρεια που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σε όλη την Ελλάδα"

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη αρμόδιων φορέων που είχε συγκαλέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το προσφυγικό, παρουσιάσθηκε το σχέδιο της Περιφέρειας για την κατασκευή προσφυγικών κέντρων από τον Απ. Τζιτζικώστα . Κατά την σύσκεψη προτάθηκε από την ΠΚΜ η δημιουργία κέντρων υποδοχής κατά μήκους του άξονα Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσουν εναλλακτικό σχέδιο σχετικά με την κατασκευή κέντρων προσφύγων εάν χρειασθούν.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε «Η κεντρική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να έρχεται σε μια περιοχή και να αποφασίζει και να διατάζει και να ορίζει κέντρα προσφύγων χωρίς να υπάρχει μια συνεννόηση με την τοπική κοινωνία»

Συνέχισε αναφέροντας ότι «Δεν μπορεί να συνεχιστεί η Κεντρική Μακεδονία να είναι η μια περιφέρεια που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος σε όλη την Ελλάδα. Από τους 30.000 οι 15.000 είναι στην Κεντρική Μακεδονία».
  
Κεντρικοί άξονες της πρότασης  περιφερειάρχη είναι οι εξής:
  • Δημιουργία συντονιστικού κέντρου με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.
  •  Προληπτικό σχεδιασμό των δήμων με προτάσεις για χώρους μετεγκατάστασης προσφύγων αν χρειασθεί.
  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system