Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ξεκίνησε η Γιορτή Παιδείας στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Η Γιορτή Παιδείας είναι πεδίο έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Τέσσερις μήνες, 85 πολιτιστικά γεγονότα, μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά… 

Κι όλα αυτά με πρωταγωνιστές μαθητές, τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που για ακόμη μία χρονιά δίνουν το καθιερωμένο τους ανοιξιάτικο ραντεβού με τον πολιτισμό. Πρόκειται για τη μεγάλη «Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού», που ξεκίνησε ήδη στο δήμο και ολοκληρώνεται στις 22 Ιουνίου 2016.

Με πείσμα, ενθουσιασμό, αξιοθαύμαστη επιμονή και υπομονή, όλους τους προηγούμενους μήνες τα παιδιά προετοιμάστηκαν για τις παραστάσεις που είχαν επιλέξει, υπό την καθοδήγηση και τη βοήθεια εκπαιδευτικών.

Η ενασχόλησή τους με όλο αυτό το μαγευτικό ταξίδι της δημιουργίας μιας παράστασης, ενός πολιτιστικού γεγονότος, έδωσε «φτερά» στην καλλιτεχνική τους έκφραση και ενίσχυσε την πολιτιστική τους μόρφωση.

«Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, δίνουμε βήμα στην ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών μας, δίνουμε διέξοδο στη δημιουργικότητά τους. Η παιδεία και ο πολιτισμός είναι άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται και στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.

Επιζητούμε τη διδασκαλία του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών στα σχολεία, αλλά αφού κάτι τέτοιο δεν γίνεται, φροντίζουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ενισχυθεί η ενασχόληση των μαθητών μας με τον πολιτισμό. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος της Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού, που έχει καθιερωθεί στον δήμο μας και έχει αγκαλιαστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα και τους πολίτες», τονίζει, με αφορμή την έναρξη των παραστάσεων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.


Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system