Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Παραδοσιακό γλέντι την Καθαρή Δευτέρα στην Καλαμαριά

Μεγάλο παραδοσιακό γλέντι υπόσχεται ο Δ. Καλαμαριάς τόσο στους δημότες του, όσο και σε όλους τους Θεσσαλονικείς, που δε θα επιλέξουν να αποδράσουν στην εξοχή για να πετάξουν τον καθιερωμένο χαρταετό.

Όσοι, λοιπόν, είναι διατεθειμένοι για ένα ξέφρενο γλέντι, δεν έχουν να κάνουν κάτι άλλο από το να πάρουν το δρόμο για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Εκεί θα στρωθεί ένα μεγάλο τραπέζι στην ύπαιθρο, πάνω στο οποίο όσοι παρευρεθούν θα βρουν λαγάνες, χαλβά, φασόλια, ντολμαδάκια και κάθε είδους ποικιλία από σαρακοστιανά. Η επιλογή του στρατοπέδου έγινε, αφού βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς και ταυτόχρονα αποτελεί μια μικρή εξοχή, ανάμεσα στις μεγάλες στημένες πολυκατοικίες.

Με τη συνοδεία μουσικής, οι μικροί και μεγάλοι προσκεκλημένοι, θα φάνε, θα χορέψουν και φυσικά θα ανταγωνιστούν στο πέταγμα του χαρταετού, αφού τα έθιμα δεν ξεχνιούνται ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή! Το συγκρότημα του Γιάννη Βολίκα θα είναι εκεί, για να διασκεδάσει τους άπαντες παρόντες και να ικανοποιήσει τα γούστα ολονών, αφού το απαιτεί η μέρα. Επίσης, ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι στους μικρούς προσκεκλημένους θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί.

Επομένως, το μόνο που πρέπει να κάνουν όσοι θα διαβάσουν την πρόσκληση είναι να φορέσουν τα γιορτινά τους και να ξεκινήσουν από νωρίς το πρωί για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:30 και προσκεκλημένοι είναι όλοι!

Αυτή η κίνηση του Δήμου Καλαμαριάς είναι αξιέπαινη, αφού αναλογιζόμενος τις δύσκολες συνθήκες και τους οικονομικούς περιορισμούς, μπήκε στη διαδικασία να δώσει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης και τήρησης των εθίμων μέσα στην πόλη, με δωρέαν είσοδο, φαγητό και πέταγμα χαρταετού. 

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system