Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

"Εβδομάδα κατά του ρατσισμού" 14-21 Μαρτίου

Προγραμματίζονται βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις - ομιλίες με ακαδημαϊκούς, κοινωνικούς, νομικούς με θέμα το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Τη διοργάνωση δράσεων με θέμα «Εβδομάδα κατά του ρατσισμού», το διάστημα από 14 - 21 Μαρτίου, προγραμματίζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, που γιορτάζεται στις 21 του μήνα.

Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, που θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας σχεδιάζονται δράσεις και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την προβολή της διαφορετικότητας, την ενημέρωση για διαφορετικές και μακρινές κουλτούρες και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις - ομιλίες με ακαδημαϊκούς, κοινωνικούς, νομικούς με θέμα το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, αγώνας ποδοσφαίρου 5x5 στην πλατεία Αριστοτέλους με στόχο τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και δράσεις για παιδιά όπως αφηγήσεις παραμυθιού.

Επίσης, στα σχέδια είναι μια ειρηνική πορεία, αναπαράσταση του ταξιδιού των προσφύγων στη Λ. Νίκης, καθώς και βιωματικό παιχνίδι στην Αριστοτέλους, από το οποίο θα προκύψουν συμπεράσματα και «αντιδράσεις».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα συζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το θέμα για τη διοργάνωση δράσεων με θέμα "Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού", ενώ σύμφωνα με την εισήγηση το σχεδιασμό, την οργάνωση, την επιμέλεια και το συντονισμό των δράσεων θα αναλάβει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Thessaloniki Pride.


Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system