Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Από 4 έως 8 Μαΐου το 15ο ThessISMUN στο ΠΑΜΑΚ

Από τις 4 έως τις 8 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το 15ο διεθνές συνέδριο προσομοίωσης των Οργάνων των Ηνωμένων Εθνών, της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών, γνωστό ως ThessISMUN (www.thessismun.org) με τη συμμετοχή περισσότερων των 450 φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν 110 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών.

Το ThessISMUN διοργανώνεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη. Ειδικά για φέτος, το ThessISMUN συμμετέχει στην εκστρατεία προώθησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. 

Το Συνέδριο είναι μια άσκηση προσομοίωσης της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας, του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ, καθώς και οργάνων Ειδικευμένων Οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών αλλά και Περιφερειακών Οργανισμών όπως του Συμβουλίου της Ευρώπης κ.α., κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες συζητούν επίκαιρα θέματα των ανωτέρω διεθνών θεσμών, όπως ζητήματα διεθνούς δικαίου και διεθνούς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής φύσης, δικαιωμάτων του ανθρώπου, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, κ.α..

Σκοπός της άσκησης είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τα θέματα που συζητούνται στα διεθνή αυτά fora, η ανάπτυξη διαλόγου, η προβολή επιχειρημάτων υπέρ των κρατών που εκπροσωπούν, η λήψη απόφασης με συναίνεση μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων, η συνειδητοποίηση της ανάγκης για διεθνή συνεργασία με στόχο την εδραίωση της ειρήνης στον κόσμο.

Η προσομοίωση των Ηνωμένων Εθνών είναι διαδεδομένη σε πολλά κράτη, ενώ στην Ελλάδα έχει γίνει θεσμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τα τελευταία 15 χρόνια. Το φετινό ThessISMUN είναι αφιερωμένο στον Ομότιμο Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, Στέλιο Περράκη, Πρέσβη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στο ThessISMUN, εκτός από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχουν φοιτητές από τα εξής ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα: Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης, συμμετέχουν φοιτητές από: Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία,  Σερβία, Τουρκία και την Κύπρο.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system