Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Ιατρικής

Η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Ιατρικής (Europan Regional Meeting - EuRegMe)* πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 22 έως 26 Απριλίου 2016, στη Θεσσαλονίκη και τέλεσε υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν και για 4 ημέρες αντάλλαξαν απόψεις για θέματα υγείας και ιατρικής εκπαίδευσης, εκπαιδεύτηκαν σε βασικές οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και αλληλεπίδρασαν με φοιτητές Ιατρικής από όλη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των εργασιών του EuRegMe 2016, με θέμα «Προληπτική Ιατρική», πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και διαδραστικά workshops από εξειδικευμένους ομιλητές των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας. Παράλληλα, πραγματοποιήθκαν δραστηριότητες που σχετίζονται με ολιγόωρα σεμινάρια μη τυπικής εκπαίδευσης πάνω στις θεματικές που ασχολείται η IFMSA**, στα οποία πραγματοποιείται ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, διαδραστικές εκπαιδευτικές διαδικασίες Στόχος ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, η παρουσίαση προγραμμάτων από διάφορες χώρες και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

*Το EuRegMe είναι η ετήσια συνάντηση φοιτητών Ιατρικής που δραστηριοποιούνται στις οργανώσεις-μέλη της IFMSA στην Ευρώπη. Διοργανώνεται την άνοιξη, κάθε φορά από διαφορετική χώρα, και σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 350 νέοι φοιτητές και φοιτήτριες ιατρικής.
**Η IFMSA είναι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Οργανώσεων Φοιτητών Ιατρικής και αποτελείται από 118 οργανώσεις-μέλη από όλο τον κόσμο. Είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση και είναι αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) ως το επίσημο διεθνές forum φοιτητών ιατρικής (www.ifmsa.org). Μοναδικό μέλος της IFMSA στην Ελλάδα αποτελεί η HelMSIC (www.helmsic.gr).

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system