Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου με το Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Εθιμοτυπική συνάντηση με το Γενικό Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Αντώνιο Μανδρίτη, είχε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στο Δημαρχείο.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι αδελφικοί δεσμοί που συνδέουν τις δύο κοινωνίες και τονίστηκε η ανάγκη αναζήτησης κοινών πρακτικών συνεργασίας, σχετικών με την ανάπτυξη και τον πολιτισμό.

Ο Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τη Θεσσαλονίκη από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων, ενώ επισημάνθηκε η διαχρονική παρουσία Κύπριων φοιτητών στην πόλη μας, καθώς και η μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών από την Κύπρο.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ανέπτυξε τη στρατηγική πολιτική που ασκείται τα τελευταία χρόνια από τη δημοτική αρχή με ζητούμενο την τουριστική και πολιτισμική εξωστρέφεια.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη Λεμεσό, πόλη αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού της σχέσης των δύο πόλεων, μέσω του προγραμματισμού κοινών δράσεων πολιτισμού και γαστρονομίας. 

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system