Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ανάσταση: Η ταινία-πρόκληση έρχεται την Κυριακή του Πάσχα

Είσαι σκηνοθέτης και θέλεις να προκαλέσεις, τι κάνεις; Παρουσιάζεις μία ταινία για την Ανάσταση του Ιησού με διαφορετική προσέγγιση, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, την Κυριακή του Πάσχα . Ο ιδιαίτερος Κέβιν Ρέινολντς έρχεται με μία έξυπνη ταινία και ένα δυνατό πρωταγωνιστή (Τζόζεν Φάινς) να ταράξει τη θρησκευτική κατάνυξη των ημερών. 

Η ιστορία θέλει τον Κλάβιο (Τζόζεν Φάινς) και τον Λούκιο (Τομ Φέλτον) να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση της εξαφάνισης του σώματος του Χριστού μετά τη σταύρωση και την αποκαθήλωση. Σου θύμισε CSI; Ακριβώς αυτή είναι η προσέγγιση, η ιστορία της Ανάστασης ως ιστορία μυστηρίου. 
Το τέλος της ταινίας είναι γνωστό, το σώμα προφανώς δεν θα βρεθεί, αλλά ο τρόπος που κυκλώνεται γύρω από τις αντιλήψεις και τη στάση ενός Ρωμαίου άπιστου μας προσφέρει κάτι που δε βλέπουμε συχνά. Ο Ρέινολντς θέλησε να αποδώσει όσο το δυνατόν πιο φυσικά τα πρόσωπα κι έτσι: ο Κλιφ Κέρτις, που υποδύεται τον Ιησού, πέρασε πάνω στο σταυρό όσες ώρες απαιτούνταν για τις σκηνές της σταύρωσης, ο Τζόζεν Φάινς εξασκήθηκε στις πολεμικές τέχνες ώστε οι πολεμικές σκηνές να είναι πραγματικές, ενώ ο Φάινς καθ' όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν κοιτούσε στα μάτια τον Κέρτις. Πολύ καλές ερμηνείες, ηθοποιοί σε ρόλους έκπληξη και ένα θρησκευτικό ρίγος για τον άνθρωπο απέναντι στο Θείο, από έναν σκηνοθέτη που έχουμε συνηθίσει να μας εκπλήσσει. 

Γιατί να τη δεις: Πρόκειται για μία πολύ καλή ταινία, δες την όμως απαλλαγμένος από θρησκευτικές προκαταλήψεις, ειδάλλως θα χάσεις όλη την ουσία της (βλ. Τα Πάθη του Χριστού / Μελ Γκίμπσον) 

Σκηνοθεσία: Κέβιν Ρέινολντς
Ηθοποιοί: Τζόζεφ Φάινς, Τομ Φέλτον, Κλιφ Κέρτις, Μαρία Μπότο, Πίτερ Φερθ
Διάρκεια: 107 λεπτά
Είδος ταινίας: Περιπέτεια / Δράμα


Πού να τη δεις: Odeon, Village Cinemas, Ster Cinemas

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system