Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΤΕΡΕΖΙΝ @ Θεσσαλονίκη

Μια αρκετά πρωτότυπη για τα εγχωρία δεδομένα μουσικοθεατρική παράσταση ανεβαίνει για δύο και μόνο παραστάσεις στον πολυχώρο Blackbox, στη Θεσσαλονίκη.

Η μουσικοθεατρική παράσταση «ΤΕΡΕΖΙΝ», από τη θεατρική ομάδα «Δήλος», είναι βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη – γκέτο «Τερεζίν» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με φόντο λοιπόν το φαντασμα-τικό καμπαρέ που έχει σκηνοθετήσει η Δήμητρα Χατούπη, η παράσταση φτάνει και στην πόλη μας μετά από την επιτυχία που σημείωσαν οι 27 παραστάσεις της στο θέατρο «ΑΡΓΩ», στην Αθήνα. 

Λίγα λόγια για το έργο

Τερεζίν. Πόλη – γκέτο για χιλιάδες Εβραίους αλλά και τόπος συνάντησης των μεγαλύτερων Εβραίων καλλιτεχνών. Το γκέτο - βιτρίνα του Ναζιστικού κόμματος, συγκέντρωσε κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ όλων των ειδών τους καλλιτέχνες. Αντιμέτωποι με τον βέβαιο θάνατο, οι άνθρωπο αυτοί καλούνται να δημιουργήσουν για μια τελευταία φορά πριν σταλούν στους θαλάμους αερίων. Μια ομάδα καλλιτεχνών ετοιμάζει ένα καμπαρέ για την επίσκεψη του Ερυθρού σταυρού. Το τέλος της παράστασης θα σημάνει και το τέλος της ζωής τους. Ο καλλιτέχνης πεθαίνει, το έργο του όμως μένει και ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο αιωνίως. Ένα καλλιτεχνικό διάβημα ως ύστατη προσπάθεια επιβίωσης, μια μουσικoχορευτική παράσταση ως απάντηση στην φρικαλεότητα των βασανιστηρίων.
Πρωτότυπο κείμενο της ομάδας "δήλος", εμπνευσμένο από το θεατρικό κείμενο «Ούτε πουλιά πετάνε, ούτε λουλούδια ανθίζουν» της Σοφίας Αδαμίδου, λογοτεχνικά κείμενα, μαρτυρίες, ταινίες, ντοκυμαντέρ και φυσικά από τα πραγματικά γεγονότα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - Δήμητρα Χατούπη
ΚΙΝΗΣΗ - Νικολέτα Ξεναρίου
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - Χρίστος Θεοδώρου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ - Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου
ΡΥΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ - Νίκος Τουλιάτος
ΣΚΗΝΙΚΑ - Αντώνης Χαλκιάς
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ – Γιάννης Δαμίγος
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ - Μάριος Ράμμος
ΦΩΤΙΣΜΟΙ – Βασίλης Καραργύρης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ - Γιώργος Αδαμαντιάδης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ – Ομάδα "δήλος" | Θέατρο ΑΡΓΩ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – Art Minds
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – Δέσποινα Ερρίκου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Μιχάλης Αβρατόγλου, Μαρία Σωτηροπούλου, Μαρίλλια Φωτοπούλου
TRAILER/TEASER – Στέφανος Γκέκας, Μιλτιάδης Χρηστίδης

ΠΑΙΖΟΥΝ – Γιούλη Αθουσάκη, Κώστας Αλέξης, Πάνος Αποστολόπουλος, Δήμητρα Δρακοπούλου, Τρύφωνας Ζάχαρης, Μάρω Θεοδοσίου, Ζωή Κατσαμάνη, Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Μελίνα Μαστραντώνη, Ιάκωβος Μηνδρινός, Νώντας Μιχαλόπουλος, Λευτέρης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Παράσης, Κατερίνα Παρισσινού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ιωάννα Σιμάτη, Θεοδόσης Σκαρβέλης, Άννα Χανιώτη, Πένυ Χρυσικού, Γιάννης Σίμος, Kλειώ Χαβγιέ

Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Απριλίου 2016
στις 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ Γενική Είσοδος | 8€ Μειωμένο

Κρατήσεις θέσεων στο 2310-82.92.54
Ώρες ταμείου: Δευ-Κυρ: 10:30-13:30 & 17:30-21:00

Εδώ μπορείτε να δείτε το trailer της παράστασης. 

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system