Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Στο πλαίσιο της τελετής, η ολυμπιακή φλόγα έφτασε σήμερα 23 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη και η τελετή πραγματοποιηθήκε στο Λευκό Πύργο, στο κέντρο της πόλης.


Το βωμό της φλόγας, ανέλαβε να ανάψει η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε άφιξη της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» και της αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί του Γ. Μπουτάρη, δημάρχου Θεσσαλονίκης και των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ, καθώς και ανταλλαγή δώρων. 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά.

Το παρόν έδωσαν βουλευτές της πόλης, εκπρόσωποι του συμβουλίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στελέχη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο και το πρωί της 24ης Απριλίου στις 9:00 θα αναχωρήσει για το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου και θα γίνει τελετή υποδοχής στις 9:12. 

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system