Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Synthetic w/ Chevy (Needless) @ Αίγλη γενί Χαμάμ


Η Αίγλη βρίσκεται στο Γενί Χαμάμ, ένα πανέμορφο κτίριο της Οθωμανικής περιόδου. Εικάζεται ότι κτίστηκε το τελευταίο τέταρτο του 16ου αιώνα από τον Χουσρέφ Κεντχουντά, κάτοχο ακινήτων στη Θεσσαλονίκη ο οποίος πιθανώς τελούσε χρέη Κεχαγιά (διαχειριστή) για τον Βεζύρη Σοκολού Μεχμέτ πασά. 


Λειτούργησε ως διπλό λουτρό με ξεχωριστά διαμερίσματα για άνδρες και γυναίκες, με τη συνηθισμένη διάταξη χώρων, μέχρι to 1912. Για πολλά χρόνια στο εσωτερικό του χαμάμ λειτουργούσε χειμερινό σινεμά και στον κήπο της λειτουργούσε και ο θερινός κινηματογράφος. Για μια μεγάλη περίοδο λειτούργησε ως συναυλιακός χώρος φιλοξενώντας σπουδαία ονόματα της ελληνικής μουσικής. Ο υπέροχος εσωτερικός χώρος του παλιού χαμάμ είναι ιδανικό σκηνικό και για κάθε εκδήλωση που ονειρευτήκατε, με μια σειρά από τοξοειδή παράθυρα και στρογγυλούς φεγγίτες να επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό του χώρου. Οι δημιουργοί του νέου χώρου, με την εμπειρία του εξαιρετικά πετυχημένου Δεντρόσπιτου έστησαν ένα άψογο bar/ restaurant και πέτυχαν αυτό να κουβαλάει ταυτόχρονα τη βοή του μύθου του μνημείου!


To Synthetic είναι ένα project που έχει σκοπό να διαδώσει την ποιοτική πλευρά της ηλεκτρονικής μουσικής. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει διοργανώσει events σε 8 διαφορετικούς χώρους της πόλης παρουσιάζοντας πάνω από 20 διεθνείς καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας και άλλους τόσους από την τοπική σκηνή. Στη λίστα των καλεσμένων βρίσκονται ονόματα όπως οι Juan Atkins , Robert Hood, DVS1, Steffi, Kassem Mosse, Vakula, Gerd Janson, Helena Hauff κτλ.Τους τελευταίους μήνες έχει βρει τη ραδιοφωνική του στέγη στον Republic 100.3 FM, όπου κάθε Κυριακή μεταξύ 19:00 με 21:00 εξερευνά διαφορετικές πτυχές του ηλεκτρονικού ήχου.

Ο Chevy έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα bars, clubs και festivals της χώρας τόσο solo, σε συνεργασία με τους αξιολογότερους Έλληνες και συχνά πλαισιώνοντας δημοφιλείς ξένους καλλιτέχνες.
Χαρακτηρίζει τον ήχο που προωθεί με πάθος για πάνω από μια δεκαετία, ώς 'ηλεκτρονική μουσική σε ένα μοντέρνο dance fusion'. Αυτό τον καιρό "τρέχει" το Needless mobile party, διατηρώντας παράλληλα τo DJ residency του στo six d.o.g.s, της Αθήνας και σε άλλα αγαπημένα του spots πανελλαδικά.

Ο Thomas Numan είναι ο εμπνευστής του Synthetic. Εδώ
και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει την 'καλή πλευρά' του ηλεκτρονικού ήχου στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα βιώματα που απέκτησε κατά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με το DJing και τη διοργάνωση events. Χτίζει τη δισκοθήκη του για πάνω από 15 έτη. Τα sets του δεν έχουν ταμπέλες, αλλά χαρακτηριστική αισθητική και feeling.Τους τελευταίους μήνες είναι co-host της εκπομπής 'Synthetic On Air' στον Republic 100.3 FM (Κυριακές 19:00-21:00).

Ο G.Kouros ήταν , μέχρι προσφάτως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τη μουσική σκηνή της πόλης. Παρά τις επιλεκτικές του εμφανίσεις σε events όπως το Reworks Festival και τα Brainstorm parties, επέλεξε να κράτησει low profile. Με δισκοθήκη και skills που θα ζήλευαν ακόμα και top καλλιτέχνες του χώρου, αποτελεί μέλος της ομάδας και resident DJ εδώ και σχεδόν 1 χρόνο. Μαζί με τη σύζυγό του Νικόλ, ΄τρέχουν' τον internetικό σταθμό Report2Dancefloor Radio, το οποίο πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο το old school στοιχείο.

Η Αίγλη προσκαλεί την Κυριακή 24 Απριλίου την ομάδα Synthetic για το ιδανικό απογευματινό party. Κυρίως καλεσμένος ο Chevy. Μαζί του παίζουν δίσκους οι Thomas Numan και G.Kouros.

Η μουσική ξεκινά στις 20:00 και η είσοδος είναι δωρεάν.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system