Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στην πόλη μας, τον Μάιο του 2015 και μετά τη μεγάλη του επιτυχία, το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Μάιο του 2016 με ακόμη περισσότερα events, διάσημους καλεσμένους και πολλές πολλές εκπλήξεις για όσους το επισκεφθούν.

Τι είναι το «The Comic Con»;
Είναι ένα μεγάλο event για τους λάτρεις του κόμικς στην Ελλάδα, την 9η τέχνη όπως αποκαλείται και που σκοπό έχει να τους μαζέψει όλους κάτω από την ίδια στέγη, να τους φέρει σε επαφή, να τους δώσει το κίνητρο να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν την τέχνη ακόμα παραπάνω στην Ελλάδα, καθώς και να γνωρίσουν κάθε είδος που έχει σχέση με το κόμικς, όπως περιοδικά, ταινίες, παιχνίδια ή ακόμα και είδη ένδυσης.

Ποιοι διάσημοι καλλιτέχνες θα παρευρεθούν;
Στο event μάλιστα θα παρευρεθούν και διάσημοι καλλιτέχνες κόμικς, οι οποίοι θα φέρουν τις ιδέες τους στην Ελλάδα για να τις υιοθετήσουν και οι Έλληνες σχεδιαστές. Μεταξύ των διάσημων προσωπικοτήτων που θα παρευρεθούν είναι ο Paolo Mottura, ο βασικότερος σχεδιαστής της νέας γενιάς της Disney, o Cameron Stewart, σχεδιαστής του κόμικ “Fight Club 2”, ο σκιτσογράφος-cartoonist Thierry Capezzone, που ασχολείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με το σχεδιασμό κόμικς για νέους, ο William Simpson, που αποτελεί storyboard artist της παγκόσμιας τηλεθέασης τηλεοπτικής σειράς «Game of thrones», καθώς και ο Guillermo Ortego, που έχει εργαστεί για τις μεγαλύτερες εταιρείες της 9ης τέχνης.

Workshops θα πραγματοποιήσουν ο Cameron Stewart για παιδιά έως 12 ετών και η γερμανίδα cosplayer Erza, η οποία θα παρουσιάσει στους Έλληνες καλλιτέχνες την στολή που σχεδίασε ειδικά για το Thessaloniki «The Comic Con», η οποία έχει στυλ αρχαιοελληνικό.

Οι Έλληνες σχεδιαστές κόμικς...
Σε αυτό το μεγάλο event θα παρευρεθούν και παραπάνω από 50 έλληνες σχεδιαστές κόμικς, πολλοί εκ των οποίων έχουν περάσει τα σύνορα και συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού.

Οι επισκέπτες του «The Comic Con»...
θα έρθουν σε επαφή τόσο με τους Έλληνες σχεδιαστές, όσο και με τους σχεδιαστές του εξωτερικού, με τις ελληνικές εταιρείες παραγωγής κόμικς στην Ελλάδα, καθώς και με τα βιβλιοπωλεία, τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο και άλλα πολλά.

Η μεγαλύτερη «Free Comic Book Day»
Το γεγονός είναι ότι το Σάββατο 7 Μαίου θα πραγματοποιηθεί και η μεγαλύτερη μέρα με τα δωρεάν κόμικ, που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Τη δεύτερη μέρα του Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» θα μοιραστούν σε όσους το επισκεφθούν δωρεάν κόμικς από τις μεγαλύτερες εταιρείες του εξωτερικού, εκ των οποίων είναι η Marvel, η DC και η Black Horse, οι οποίες έχουν τυπώσει ειδικές εκδόσεις για τη συγκεκριμένη μέρα.

Φιλανθρωπικός ο χαρακτήρας του «The Comic Con 2»
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, ενώ ταυτόχρονα οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δημιουργίες των παιδιών, ενισχύοντας το φιλανθρωπικό έργο.

Πληροφορίες:
«The Comic Con 2» – Thessaloniki Comic Convention

6, 7 & 8 Μαΐου 2016, στην Αποθήκη Γ’ (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Ωράριο λειτουργίας: 10.00-21.00

Τιμή εισόδου:
€5: εισιτήριο ημέρας ενηλίκων
€8: μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση
€10: εισιτήριο τριημέρου
€3: για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Επίσης, τα παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εάν συνοδεύονται από ενήλικα (1 παιδί ανά ενήλικα).




Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system