Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ σταματούν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη Μ. Τετάρτη

«Σε ένδειξη καλής θέλησης, αλλά και στήριξης του εμπορικού κόσμου που επίσης δέχεται χτυπήματα, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι αποφασίσαμε ομόφωνα να μην απέχουμε από υπερωριακή εργασία και εργασία Σαββάτου- Κυριακής ως παροχή στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, που πλήττεται βάναυσα από την οικονομική κρίση», υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ. 


Οι εργαζόμενοι με την ανακοίνωσή τους, λοιπόν, αποφάσισαν να μην απέχουν από τις υπέρωρες εργασίες τους μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, ημερομηνία καταληκτική, οπότε θα γίνει η συνέλευσή τους και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους απέναντι στα τεκταινόμενα. 

Επίσης στη σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι ξαναυπογραμμίζουν τα αιτήματά τους, τα οποία είναι: 
α) να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και η προστασία της εθνικής οικονομίας
β) να μην προχωρήσουν οι αρμόδιοι σε πώληση του ΟΛΘ - Ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα
γ) ωα διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικoύ και τις κατά συρροή ΣΣΕ, καθώς και όλο το πλαίσιο για την Ασφάλεια στην Εργασία (ΜΕΕΚ κα).

Επίσης στην ανακοίνωση διαβάσαμε: «κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι χωρίς την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού», καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ δηλώνουν ότι δε θα υποχωρήσουν σε τίποτα που αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.



Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system