Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται 242 πρόσφυγες

Πρόσφυγες και μετανάστες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως έγκυες, άτομα με χρόνιες παθήσεις ή ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι είχαν δεχτεί επιθέσεις, λόγω διαφορετικότητας, φιλοξενήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Άρσις, την Praksis, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες και το SolidarityNow.



«Από τον Δεκέμβριο του 2015 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται τον προσεχή Αύγουστο και είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, φιλοξενήσαμε 242 πρόσφυγες, ενώ παρείχαμε και διάφορες άλλες υπηρεσίες σε περισσότερα από 600 άτομα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα. 

Χαρακτήρισε «πυροσβεστικές» τις παρεμβάσεις καθώς, «έγιναν σε συνθήκες ανάγκης». 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η κ. Γούλα τόνισε ότι πρόθεση του Δήμου είναι η συνέχιση παροχής στήριξης σε πρόσφυγες, μέσω άλλων προγραμμάτων.

Όσον αφορά τους 242 ανθρώπους που φιλοξενήθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, για τους 24 επετεύχθη οικογενειακή επανένωση με συγγενείς τους σε ευρωπαϊκές χώρες και άλλοι περίπου 100 έχουν κάνει αίτηση στην Υπηρεσία Ασύλου για μετεγκατάσταση.

Σημαντική, ωστόσο, είναι για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, η ένταξη των προσφυγόπουλων σε σχολικές κοινότητες προκειμένου να παρακολουθούν μαθήματα. «Μπορούν να στηθούν σχολεία "του δρόμου" και να συζητηθούν τα περαιτέρω, όπως τι μαθήματα θα κάνουν, σε ποια γλώσσα, κ.λπ.», είπε ο κ. Μπουτάρης στη συνέντευξη Τύπου.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπερασπίσθηκε τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτεί το SolidarityNow, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να πάψει η συνωμοσιολογία και η κατασυκοφάντηση για το Ίδρυμα Σόρος».

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system