Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

5 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Η Θεσσαλονίκη, πέρα από μία πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, έχει και έναν άλλο χαρακτήρα, τον οποίο πρέπει να εξερευνήσεις, είτε ως Θεσσαλονικιός, είτε ως επισκέπτης. Εμείς, λοιπόν, ψάξαμε τις εκθέσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και σου της παραθέτουμε για να περάσεις όμορφα τις καλοκαιρινές στιγμές στην πόλη.

1.Black and White Stories @ Mονή Λαζαριστών 
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση `Black and White Stories` που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016. Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 10:00-18:00.



2. «Τρία πειράματα στην πόλη από την Candy Chang» @ χώρος πρώην Maison Crystal
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη δράση με τίτλο «Τρία πειράματα στην πόλη από την Candy Chang» σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2016, στο χώρο του πρώην Maison Crystal.  Η δράση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εκτός Ημερησίας Διάταξης, στη διάρκεια της 11ης τακτικής συνεδρίασης, σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου 2016.  Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση τριών εγκαταστάσεων, δημιουργιών της καταξιωμένης εικαστικού, Candy Chang, που έχει ξεχωρίσει για τους πειραματισμούς της σε δημόσιους χώρους και για την παράλληλη ακτιβιστική της δραστηριότητα.

3. Techniques of the Body @ Aλατζά Ιμαρέτ
Eγκατάσταση με έναυσμα την ταινία «Techniques of the Body» των Κωνσταντίνου Γιάνναρη και Mark Mazower στο Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93, τηλ. 2310278587, 2313 318538). Η εγκατάσταση θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουλίου 2016 και θα λειτουργεί από Τρίτη έως Κυριακή από τις 11.00 έως τις 18.00, με την επιμέλεια της Αλίκης Τσιρλιάγκου.




4. Η συνοικία των Εξοχών (1885-1912) @ Βίλα Καπαντζή
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης σε συνεργασία με το University Studio Press παρουσιάζει την έκθεση Η συνοικία των Εξοχών 1885-1912 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤΒίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108. Την επιμέλεια έχει ο Βασίλης Κολώνας, καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών παρατείνεται έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 η έκθεση.

5. 30+ χρόνια φίλοι @ Aρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Η ιστορία του Συνδέσμου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, της οποίας τα εγκαίνια έγιναν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2016.  Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ιστορία του Συνδέσμου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (ΣΦΑΜΘ). Στόχος της έκθεσης είναι να διατρέξει ο επισκέπτης το πολύπλευρο έργο του ΣΦΑΜΘ από τα πρώτα του βήματα, το 1985, μέχρι και σήμερα, αλλά και να εμπνευστεί από τον τρόπο που το όραμα μιας σπουδαίας αρχαιολόγου και το κέφι μιας μικρής ομάδας εθελοντών δημιούργησαν έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στον κόσμο των ελληνικών μουσείων και στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Περισσότερα για της εκδηλώσεις μπορείτε να διαβάσετε στην ενότητα Εικαστικά του ipolistonkosmo.gr, το οποίο και συμβουλευτήκαμε για τις εκθέσεις.


Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system