Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τρεις νέοι χώροι ελεύθερης στάθμευσης, στον δήμο Θεσσαλονίκης

Τρεις νέοι δημοτικοί χώροι ελεύθερης στάθμευσης, μέσω των οποίων αξιοποιούνται προσωρινά μέχρι την οριστική τους διαμόρφωση, ισάριθμα δημοτικά οικόπεδα, παραδίδονται από σήμερα προς ελεύθερη χρήση στους δημότες της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, οι νέοι χώροι, στους οποίους ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης, βρίσκονται στην 4η Δημοτική Κοινότητα, στην οδό Πεστών 80 (18 θέσεων) καθώς και στην 5η Δημοτική Κοινότητα, στις οδούς Καρακάση με Τυπάλδου (15 θέσεων) και Στρωμνίτσης 2 με Καρακάση (18 θέσεων). Τα συγκεκριμένα δημοτικά οικόπεδα είτε λειτουργούσαν ως αποθηκευτικοί χώροι υπηρεσιών του Δήμου είτε  παρέμεναν αδιαμόρφωτα και αναξιοποίητα.   

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει για στάθμευση τα ιδιόκτητα οικόπεδα του, εφόσον πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, επιδιώκοντας να «ικανοποιήσει το επιτακτικό αίτημα των δημοτών για την εξεύρεση νόμιμων θέσεων ελεύθερης στάθμευσης και παράλληλα μεριμνώντας ώστε η διαμόρφωση των οικοπέδων να παραμένει εύκολα αναστρέψιμη σε περίπτωση αλλαγής χρήσης των χώρων στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον δήμο, το πρόγραμμα εξεύρεσης και διάθεσης νέων χώρων στάθμευσης στις γειτονιές της πόλης συνδυάζεται με τα εκτελούμενα έργα αστικών αναπλάσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας, την κατασκευή ραμπών ΑμεΑ καθώς και την κατασκευή θυλάκων για τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και διαβίωσης, όπως και στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης.

Ταυτόχρονα, με την αξιοποίηση μικρών ακινήτων, ιδιοκτησίας του δήμου ή άλλων δημοσίων φορέων που συναινούν στην προσωρινή τους διαμόρφωση, καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια για την κάλυψη ισοδύναμων θέσεων στάθμευσης, οι οποίες καταργούνται λόγω των προβλεπόμενων κυκλοφοριακών διευθετήσεων, ώστε να υλοποιηθούν τα έργα αναπλάσεων των δημοτικών κοινοτήτων.

Πηγή: voria.gr



Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system