Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Έμμεση επίθεση στον Μπουτάρη ο Τζιτζικώστας τονίζοντας ότι: «η Θεσσαλονίκη είναι βρόμικη»


Κάθε ευκαιρία είναι καλή για να διασταυρώσουν τα ξίφη τους Περιφέρεια και Δήμος, ειδικά αν το θέμα αφορά τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης.


Η κόντρα σήμερα εκδηλώθηκε, με το "σεις" και με το "σας" βεβαίως, στην παρουσίαση της Έρευνας Ικανοποίησης Πελατών & Απόδοση Ξενοδοχείων Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Μετά την παρουσίαση το λόγο πήρε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που πρώτος πέταξε στο γάντι προς το Δήμο Θεσσαλονίκης και βεβαίως στον κ. Μπουτάρη, αν και δεν έγινε συγκεκριμένη αναφορά στο πρόσωπο του δημάρχου.

Στον πρώτο γύρο αυτής της κόντρας, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι "η πόλη παραμένει βρόμικη, είναι μια πόλη χωρίς πάρκα και πράσινο, με πρόβλημα στάθμευσης. Μήπως κάποιοι δεν ακούν το καμπανάκι που χτυπάει, ας δούνε τι λένε οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης".

Ο πρώτος γύρος έκλεισε εδώ για να ανοίξει ο επόμενος όταν δημοσιογραφικές ερωτήσεις γύρισαν το θέμα στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής. Εκεί ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τον οργανισμό παρότι "υπάρχει θέμα με την καταβολή χρημάτων", προσθέτοντας ότι "δεν θα αφήσουμε κάποιους να τον υποσκάψουν". Μάλιστα, πρόσθεσε ότι άμεσα θα παρουσιαστεί το portal για τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό ενώ ο Οργανισμός θα προσλάβει μάνατζερ με μεγάλη εμπειρία στα τουριστικά θέματα.

Απόντως του Γιάννη Μπουτάρη, το γάντι σήκωσε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Τουρισμό κ. Σπύρος Πέγκας ο οποίος είπε ότι ο Δήμος πρότεινε άλλο πλάνο για το φορέα προβολής της Θεσσαλονίκης, ένα διακλαδικό οργανισμό που θα αντλεί έσοδα από ένα τέλος διανυκτέρευσης .
Εκεί επάνω, "παίχθηκε" και ο τρίτος γύρος της αντιπαράθεσης όταν ο κ. Πέγκας , σχολιάζοντας εύρημα της έρευνας, είπε ότι η πρώτη θέση της Ryanair στους διεθνείς επιβάτες του "Μακεδονία", αποδεικνύει ο δήμαρχος έβλεπε μακριά όταν έφερε την εταιρεία low cost, το 2011, στη Θεσσαλονίκη.

Η απάντηση από τον κ. Τζιτζικώστα δεν άργησ. Ο περιφερειάρχης είπε ότι η πόλη κινδύνευσε να εξευτελιστεί διεθνώς με τη σύμβαση του 1 εκατ. ευρώ, που τότε, σαν πρόεδρος του Οργανισμού, είχε υπογράψει ο κ. Μπουτάρης. "Ευτυχώς που μετά από διαπραγματεύσεις, μειώσαμε το ποσό στις 500.000 ευρώ", πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναρωτήθηκε αν η έλευση της Ryanair έγινε αιτία για να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, μειώνοντας έτσι τα οφέλη για τον προορισμό. Στο σημείο αυτό δόθηκαν απαντήσεις από μέλη του δ.σ. της ΕΞΘ και τον παρουσιαστή της έρευνας, ότι δηλαδή οι low cost εταιρείες, αυξάνουν την κίνηση σε σύντομα ταξίδια, όπως είναι οι συνδέσεις που αφορούν το "Μακεδονία", ενώ ο κ. Πέγκας είχε ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο περιφερειάρχης, που πολλές φορές πήρε το λόγο, αναφερόμενος σε σχόλιο για το αν τελικά υπάρχει όραμα για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι ετοιμάζεται φάκελος με τον οποίο η Θεσσαλονίκη θα διεκδικήσει διεθνή διοργάνωση, μία "διοργάνωση που μπορεί να πάρει η πόλη στις σημερινές συνθήκες, γιατί δεν θέλουμε να βάζουμε τον πήχη τόσο ψηλά που αναγκαστικά να περνάμε από κάτω". Μάλιστα για αυτό το σχέδιο η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, συνεργάζετα με το ΤΑΙΠΕΔ, αναφορά που θύμισε σχετικά πρόσφατη δήλωση του κ. Πιτσιόρλα για τη δημιουργία εκθεσιακών χώρων στα ανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος. 

Πηγή: Άρθρο της εφημερίδας Μακεδονία στο voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system