Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

«Hostel 9» cocktail bar: η Άγρια Δύση στη Θεσσαλονίκη

Στην πολυσύχναστη λεωφόρο Νίκης με φόντο τον Λευκό Πύργο άνοιξε το «Hostel 9» cocktail bar. που ανεβάζει τις στροφές της διασκέδασης στην πόλη και θεωρείται το opening της σεζόν. Στη θέση του, στις δεκαετίες του 1960 και ΄70 «καμάρωνε» το πιο ιστορικό ξενοδοχείο της πόλης, το «Mediterranee», με πελάτες όπως ο Κούρκουλος και ο Κωνσταντάρας.
Η vintage ατμόσφαιρα έχει διατηρηθεί μέσα από τα ζεστά classy χρώματα και ένα ντεκόρ που ανακατεύει παλιά και νέα αντικείμενα με πολύ γούστο. Η μπάρα είναι σχεδιασμένη ώστε να παραπέμπει σε reception ξενοδοχείου αλλά με μια μοναδικότητά: είναι χαμηλή πράγμα που της προσδίδει μια μεγάλη αμεσότητα. Πράγματι μόλις κάτσεις καταλαβαίνεις ότι τελικά τονίζει την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Πίσω της βρίσκονται δυο νέοι bartenders, ο Τζανέτος Μόμτζος και η Θωμαής Μωησίδου, που εκτελούν με απόλυτη ακρίβεια τις ευρηματικές συνταγές του έμπειρου Δημήτρη Νταφόπουλου, οποίος παρασκευάζει και όλα τα homemade υλικά που χρησιμοποιούνται ανανεώνοντας τα διαρκώς.

Ο Νταφόπουλος έχει υλοποιήσει ένα ξεχωριστό cocktail concept, που εμπνέεται από τα σπαγγέτι γουέστερν της δεκαετίας του 1970. Σίγουρα οι περισσότεροι έχετε δει το «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος», με τον Κλιντ Ίστγουντ. Εμπνευσμένο από την ταινία είναι το κοκτέιλ «Blondie», με βάση το gin, κίτρινη ντομάτα, passion fruit, γιασεμί και λάιμ. Στην ίδια φιλοσοφία με focus στην Άγρια Δύση και με δημιουργικά υλικά είναι και οι υπόλοιπες κοκτέιλ επιλογές. Γι’ αυτούς που αναζητούν πιο εξωτικές καταστάσεις, ιδανικό είναι το φρουτώδες «TNT», με blend από διάφορα ρούμια, καρπούζι, βασιλικό και bitters. Για πιο εκπαιδευμένους και απαιτητικούς ουρανίσκους, πολύ ιδιαίτερο είναι το «Mexican Stand Οff», ένα blend τεκίλας-mescal με amaro αρωματισμένο με τρούφα και ginger beer. Για πιο κλασικούς, το «Western Cosmo» είναι γλυκόξινο, με βότκα αρωματισμένη με λεμόνι, cosmo cordial, ελαιοσάκχαρα από berries και pink grapefruit soda.


Τα σνακ στο "Hostel 9" έχουν καλές επιδόσεις και καλές πρώτες ύλες, κάνοντας εξαιρετικά ντουέτα με τα κοκτέιλ του καταλόγου. Ιδανικό ζευγάρι είναι, ας πούμε, τα burger(σπιτικό μπιφτέκι και ψωμάκι), με το ‘Bloody Shootout», μια ψαγμένη παραλλαγή του Bloody Mary με φράουλα και salsa fresca. Πολύ καλός είναι και ο συνδυασμός των φρέσκων και spicy tacos με το δροσερό low abv cocktail «Fist full of dollars», με μαστίχα, Campari, αγγούρι και Aegean tonic. 
Σημειώστε ότι το «Hostel 9» λειτουργεί all day και δίνει πολλά γευστικά ερεθίσματα για να περάσετε καλά. Ο παλμός του χώρου ανεβαίνει καθώς βραδιάζει με τα decks να παίζουν ψαγμένες μουσικές.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system