Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Mε σύνθημα «Αγαπάτε Αλλήλους» διεξήχθη το 5ο Thessaloniki Pride Parade

Με σύνθημα «Αγαπάτε Αλλήλους», μηνύματα κατά της ρητορικής μίσους και της ομοφοβίας και αναφορές στην πολύνεκρη επίθεση στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το 5ο Thessaloniki Pride Parade – Παρέλαση Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το απόγευμα από τον Λευκό Πύργο κινήθηκαν στους δρόμους Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και μέσω της οδού Βενιζέλου κατέβηκαν στη Λεωφόρο Νίκης και έφθασαν ξανά στην πλατεία Λευκού Πύργου.
Στην Παρέλαση Υπερηφάνειας στο ιστορικό κέντρο της πόλης ήταν παρόντες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, πρέσβεις και εκπρόσωποι προξενικών αρχών από τις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Ρουμανία και τη Βρετανία.

Στην κορυφή της πορείας ήταν εθελοντές του 5ου Thessaloniki Pride, οι οποίοι κρατούσαν μία τεράστια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου και ακολουθούσαν ένα φορτηγό, επίσης στα ίδια χρώματα και ένα φορτηγό σε άσπρο και κόκκινο χρώμα του Συλλόγου Θετική Φωνή για την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS.

Όταν η πορεία έφθασε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, οι εθελοντές του 5ου Thessaloniki Pride άφησαν ένα στεφάνι, σχημάτισαν με γράμματα τη φράση "Orlanto Rest in Pride" άναψαν κεριά και ξάπλωσαν πάνω στη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στην αμερικανική πόλη.
Στο 5ο Thessaloniki Pride πήραν μέρος εκπρόσωποι οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTI (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανς και ίντερσεξ) από την Ελλάδα, την Κροατία, την Αλβανία, το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και εκπρόσωπος του EuroPride, διοργάνωσης αφιερωμένης στον εορτασμό των δικαιωμάτων των μελών της κοινότητας.
Μετά το τέλος της παρέλασης στους κεντρικούς δρόμους της πόλης άρχισε συναυλία στο Λευκό Πύργο.


Με την Πορεία Υπερηφάνειας ολοκληρώθηκε σήμερα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας «5ο Thessaloniki Pride» που άρχισε στις 22 Ιουνίου.

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system