Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Αεροψεκασμοί από αύριο για τα κουνούπια στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Αεροψεκασμούς ακμαιοκτονίας ενήλικων κουνουπιών θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από αύριο Σάββατο 25 Ιουνίου και για μια εβδομάδα στην περιοχή του κάμπου της Δυτικής Θεσσαλονίκης με έμφαση στις ρυζοκαλλιέργειες.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η εναέρια ακμαιοκτονία είναι απαραίτητη για να μειωθούν άμεσα οι μεγάλοι πληθυσμοί των κουνουπιών στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της υπηρεσίας είναι η εξής:
«Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι αποφασίστηκε, με σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων φορέων (Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Δέλτα), η έναρξη δράσεων εναέριας ακμαιοκτονίας, με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV), του πληθυσμού ενηλίκων κουνουπιών στην περιοχή του κάμπου Δυτικής Θεσσαλονίκης (ρυζοκαλλιέργειες), με σκοπό την άμεση μείωσή του.

Οι ψεκασμοί θα γίνουν από αέρος, με ειδικό ελικόπτερο, και θα καλύψουν έκταση 80.000 στρεμμάτων ακατοίκητης έκτασης (ρυζοκαλλιέργειες). Θα πραγματοποιηθούν δύο πτήσεις αεροψεκασμών από το Σάββατο 25-6-2016 μέχρι και το Σάββατο 2-7-2016, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν μετά τη δύση του ηλίου με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως δύο (2) ώρες και θα χρησιμοποιηθούν σκευάσματα που έχουν την προβλεπόμενη άδεια του αρμόδιου Υπουργείο για το σκοπό αυτό.

Η διενέργεια των αεροψεκασμών θα γίνει από την ανάδοχο εταιρία του έργου, η οποία διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό, τεχνική και επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία σε τέτοιου είδους εφαρμογές. Οι δράσεις θα γίνουν υπό την επίβλεψη επιστημονικού προσωπικού και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και του Δήμου Δέλτα σε ακατοίκητες περιοχές σε απόσταση δύο (2) χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και λήψη μέτρων από τις τοπικές αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (δύο ώρες κάθε βράδυ) να μη κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα στις περιοχές αυτές.

Οι τοπικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας».

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system