Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Με ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν ο διευθυντής και η προϊσταμένη για το θάνατο δασκάλας


Με ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο κατηγορούμενοι για το θάνατο 41χρονης δασκάλας που έπεσε στο κενό και έχασε τη ζωή της, μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Τούμπας, το Δεκέμβριο 2012. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους τον διευθυντή του σχολείου και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κατασκευών και Αρχιτεκτονικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία ήταν αρμόδια για τη συντήρηση σχολικών κτηρίων.


Η άτυχη δασκάλα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Τούμπας Θεσσαλονίκης που βρήκε ακαριαίο θάνατο, όταν έπεσε από ύψος 10 μέτρων, τον Δεκέμβριο του 2012. Κατά το χριστουγεννιάτικο στολισμό ανέβηκε στην ταράτσα του σχολείου προκειμένου να στολίσει την πρόσοψη του κτηρίου, πάτησε σε ψευδοροφή που υποχώρησε. Η γυναίκα βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας στο κλιμακοστάσιο και εξέπνευσε επί τόπου.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι: "Το δώμα που αποτελούσε την απόληξη του κλιμακοστασίου ήταν από την κατασκευή του ιδιαίτερα επικίνδυνο, τοποθετήθηκε μια μεταλλική πόρτα η οποία δεν είχε μύλο κλειδαριάς και χερούλι και είχε απαγορευτεί από τους διευθυντές των δύο σχολείων η πρόσβαση σ' αυτό. Συνέπεια δε της ανωτέρω πράξης των κατηγορουμένων ήταν να δημιουργηθεί κίνδυνος για την υγεία και σωματική ακεραιότητα των δασκάλων και μαθητών που χρησιμοποιούσαν το σχολικό κτήριο, και τελικώς να χάσει τη ζωή της μια εκ των δασκάλων του σχολείου".

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system