Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Στο Φίλυρο η πρώτη στάση-βιβλιοθήκη

Ένα έπιπλο βιβλιοθήκης σε μορφή «δένδρου», ένα παγκάκι αναμονής και πολλές πρωτότυπες θέσεις διάθεσης εφημερίδων και περιοδικών ήταν αυτά που συνάντησαν σήμερα το πρωί οι επιβάτες στην κεντρική στάση του λεωφορείου 64 που συνδέει το Φίλυρο με τη Θεσσαλονίκη.

Η στάση αποτελεί την πρώτη στάση-βιβλιοθήκη στην Ελλάδα και επιτρέπει στους επιβάτες να διαβάσουν το βιβλίο που θέλουν, περνώντας ευχάριστα την ώρα τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο της γραμμής.

Ο χώρος διαμορφώθηκε κατάλληλα με αρχιτεκτονικές και εικαστικές παρεμβάσεις ενώ τα βιβλία είναι προσφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης, της ένωσης λογοτεχνών, των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, αλλά και απλών πολιτών που τοποθετούν τα βιβλία τους στα ράφια της βιβλιοθήκης δίχως την παραμικρή γραφειοκρατία, ώστε να είναι πάντοτε γεμάτη. Παράλληλα είναι δυνατή και η ανάγνωση της καθημερινότητας από εφημερίδες και έντυπα ενημέρωσης και πολιτισμού.

Η ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία ανήκει στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου».

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system