Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Editors Picks

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινή γιορτή για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης


Καλοκαιρινή γιορτή με τίτλο «Τα παιδιά στην εξουσία» θα πραγματοποιήσουν τα πέντε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ) την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στις 19.30, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» και στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχείου.


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας το θεσμό της οικογένειας, από το 2004, βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών με τη  λειτουργία πέντε δομών, που στοχεύουν στην παροχή βοήθειας σε μητέρες εργαζόμενες και μη, ώστε να εναρμονιστεί η οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή τους.

Σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για δημιουργική απασχόληση και με εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, παιδαγωγούς, γυμναστές, εκπαιδευτές πληροφορικής, εικαστικών, ξένων γλωσσών, θεατρικών σπουδών, μουσικών σπουδών, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτή, φυσιοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, κοινωνικούς φροντιστές, οδηγό, βοηθητικό προσωπικό) και μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες και δράσεις των δομών αυτών επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση και η ψυχαγωγία των παιδιών.

Τα πέντε Κ.Δ.ΑΠ., που φιλοξενούν παιδιά που εντάσσονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση (5- 12 ετών), βρίσκονται στις παρακάτω διευθύνσεις:

⦁    Κ.Δ.ΑΠ. Α’: Βασιλίσσης Όλγας 82, τηλ.2310 300261 e-mail: kdapathess@gmail.com
⦁    Κ.Δ.ΑΠ. Β’: Π. Τ. Θέμελη 7 (περιοχή Δελφών - Παπαδάκη)   τηλ.2310 927007 e- mail:   kdapb@kedith.gr 
⦁    Κ.Δ.ΑΠ. Ε’: Καρακάση 21 & Ζαμπελίου (περιοχή 25ης Μαρτίου) τηλ. 231081911 e- mail: kdap.sto.e@gmail.com 
⦁    Κ.Δ.ΑΠ. Τριανδρίας: Μεσολογγίου 57 (Τριανδρία) τηλ. 2310 936487 e-mail: kdaptriandrias@yahoo.gr 
⦁    Το Κ.Δ.ΑΠ. Μ.Ε.Α., που φιλοξενεί παιδιά με αναπηρία, εφήβους με νοητική στέρηση ή και κινητική αναπηρία, στεγάζεται στην οδό Κωλέττη 50, τηλ. 2310 539299.

Στις δομές λειτουργούν, μεταξύ άλλων εργαστήρια με ποικίλα αντικείμενα, όπως πληροφορική (κατάρτιση σε βασικά προγράμματα, προγραμματισμός, ρομποτική), θέατρο (θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση), εικαστικά (κατασκευές, χειροτεχνίες, κόσμημα, υφαντική, πηλός, ζωγραφική με μεγάλη ποικιλία υλικών) αγγλική γλώσσα, μουσική, σύγχρονοι και παραδοσιακοί χοροί, ενισχυτική διδασκαλία, συμβουλευτική ψυχολογία και λογοθεραπεία και δανειστική βιβλιοθήκη με πλούσιο παιδαγωγικό υλικό. 

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, εκτέλεση συνταγών ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής καθώς και περιπάτους εκτός των δομών.

Πηγή: voria.gr

Οne Salonica

Disqus Shortname

Comments system